PORTUGAL OPRAVDAVA ULOGU FAVORITA: ''Zmajčeki'' nemaju odgovor za napadački arsenal čete Roberta Martineza

V. M.

01. 07. 2024. u 07:40

JOŠ jednu utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva odigraće Portugal i Slovenija koji se sastaju na ''Dojče bank parku'' u Frankfurtu od 21.00.

ПОРТУГАЛ ОПРАВДАВА УЛОГУ ФАВОРИТА: Змајчеки немају одговор за нападачки арсенал чете Роберта Мартинеза

FOTO: Tanjug/AP

Portugalci su na ovo prvenstvo došli sa epitetom jedne od najboljih reprezentacija na svetu i donekle su to opravdali u prvom delu Eura. 

Na startu su uz dosta muka savladali Češku posle velikog preokreta sa rezultatom 2:1, nakon čega su bili dominantni protiv Turske koju su ubedljivo pobedili sa rezultatom 3:0.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

To je značilo da su poslednje kolo dočekali sa osiguranim prvim mestom, što je selektor Roberto Martinez iskoristio i odmorio većinu prvotimaca protiv Gruzije koja ih je iznenadila i pobedila s 2:0.

Iako taj poraz nije bio očekivan, ne bi trebalo da je poremetio Portugalce koji imaju odličan tim i orni su da ponove uspeh iz 2016. godine kada su jedini put u svojoj istoriji bili prvaci Evrope.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kao najveća snaga ovog tima pokazao se sjajan vezni red koji predvode Vitinja i Fernandez, a dosta im pomaže i levo krilo Bernardo Silva koji se često ''spušta'' u sredinu kako bi pomogao pri organizaciji napada.

Ono što je zanimljivo je da se i dalje nisu upisali Ronaldo i Rafel Leao, dva igrača za koje se mislilo da će biti glavne udarne igre ''selesaa'', ali samo je pitanje vremena kada će proraditi i možda to upravo bude danas, pogotovo ako dodamo to da je Ronaldo tradicionalno bio noćna mora čuvaru mreže Slovenije Janu Oblaku, protiv kojeg je postigao čak 11 golova u karijeri, ukuljučujući dva het-trika.

Što se tiče ''zmajčeka'', oni su iznenadili svojim nastupima u grupnoj fazi, odigrali su tri remija sa Danskom, Srbijom i Engleskom, pa su više nego zasluženo prošli u osminu finala, iako su bili veliki autsajderi po bukmejkerima da to učine.

Kroz sve tri utakmice je postalo očigledno da je u pitanju izuzetno organizoavana, disciplinovana ekipa koja se ne plaši nikoga i spremna je da namuči svakog rivala sa kojim se susretne.

Ipak, danas će imati verovatno najteži zadatak do sada pošto su Portugalci tehnički gledano jedna od najboljih ekipa na svetu i odbrana Slovenaca će morati da bude na izuzetno visokom nivou kako bi zaustavila silovite napade Ronalda i družine.

Verujemo da su Portugalci u ovom trenutku daleko kvalitetnija reprezentacija i da će okončati avanturu ''zmajčeka" na ovogodišnjem Euru koji se održava u Nemačkoj.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,65)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hirurg koji je laseru dao oči