SRBI PO DOBROM PAMTE OVAJ STADION: Komšijski derbi otvara takmičenje u C grupi KOSAFA kupa

O. M.

28. 06. 2024. u 14:03

ANGOLA i Namibija sastaju se u prvom kolu C grupe KOSAFA kupa.

СРБИ ПО ДОБРОМ ПАМТЕ ОВАЈ СТАДИОН: Комшијски дерби отвара такмичење у Ц групи КОСАФА купа

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Nelson Mandela" u Port Elizabetu, koga se srpski ljubitelji fudbala sećaju po utakmici Srbija - Nemačka na Mundijalu 2010 u JAR, u kome je naša reprezentacija savladala "Manšaft" sa 1:0.

"Sabljaste antilope" su tri puta osvajale KOSAFA kup, a imaju i po jedno drugo i treće mesto. Međutim, sve to su uspeli da postignu u razdoblju od 1998. do 2006. godine. Od tada su se mučili u ovom takmičenju, a prošle godine nisu uspeli da prođu grupu.

Angola je po jednom pobedila, remizirala i izgubila u poslednje tri utakmice na ovom turniru. Imaju solidan staret u kvalifikacijama za Mundijal, gde su posle četiri kola neporaženi u grupi sa Kamerunom, Zelenortskim Ostrvima, Libijom, Mauricijusom i Esvatinijem. Sa dve najjače ekipe u grupi, Kamerunom i Zelenortskim Ostrvima igrali su bez pobednika, kao i sa Mauricijusom, pobedili su Esvatini, a tek ih čeka duel sa Libijom.

Namibija je sve iznenadila plasmanom u osminu finala Afričkog kupa nacija i to iz grupe sa Tunisom, JAR i Malijem, ali je tamo zaustavljena ubedljivim porazom od današnjeg rivala sa 3:0. pobeda protiv favorizovanog Tunisa u prvom kolu Afkona bila je i poslednja za "ratnike", koji su od tada upisali četiri remija i dva poraza.

Da pobeda protiv "lisica" na Afkonu nije bila slučajna potvrdio je rezultat iz kvalifikacija za Mundijal kada su protiv istog rivala odigral ibez pobednika. posle četiri kola kvalifikacija drugi su u svojoj grupi, iza Tunisa, ali nemaju dovoljno bodova da bi se našli među četiri najbolje drugoplasirane ekipe koje će zajedno sa osvajačima grupa na Mundijal u Severnu Ameriku.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2.00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!