EKVADOR IGRA PO ŠPANSKIM NOTAMA: Haos u FS Meksika preneo se i na reprezentaciju koja je pred eliminacijom

O. M.

30. 06. 2024. u 10:16

DIREKTAN duel Meksika i Ekvadora odlučiće drugog putnika u četvrtfinale Kopa Amerika iz grupe B. Ko će se pridružiti Venecueli saznaće se u noći između nedelje i ponedeljka, kada se u predgrađu Finiksa, Glendejlu, sastanu dve latinoameričke reprezentacije.

ЕКВАДОР ИГРА ПО ШПАНСКИМ НОТАМА: Хаос у ФС Мексика пренео се и на репрезентацију која је пред елиминацијом

FOTO: EPA

Meksički fudbal je u organizacionom smislu u ogromnoj krizi. "Sombrerosi" su promenili tri selektora od Mundijala u KAtaru koji je održan pre manje od dve godine. Pored toga, došlo je do velikih promena i u rikovodstvu FS Meksika, a novi predednik koji je na funkciji od maja prošle godijne mogao bi u slučaju neuspeha na Kopa Amerika da ode sa funkcije posle nešto više od godinu dana. 

Verovatno bi sa njim u paketu otišao i selektor Haime Lozano, koga ne bi spasilo ni to što je prošlog leta osvojio Zlatni kup. Sve to dešava se na manje od dve godine od početka Mundijala 2026 godine, na kome će Meksiko biti jedan od domaćina.

Meksiko je najčešći gost na Kopa Amerika, od svih reprezentacija iz drugih kontinentalnih konfederacija. Od 1993. godine do 2016. bili su redovni učesnici i propustili su samo dva prethodna turnira. Imaju i najviše uspeha od svih gostujućih reprezentacija, dva druga mesta i tri treća.

Samo dva puta nisu prošli grupu, što može da im se desi i sada, ako ne pobede ekipu Ekvadora koja je u sjajnoj formi. Pobeda im je neophodna, iako su ekipe izjednačene bodovno, jer o plasmanu odlučuje gol razlika, a ona je na strani južnoameričke selekcije.

Meksikanci su u prvom kolu teže nego što se očekivalo savladali Jamajku sa 1:0, a u drugom su izgubili od Venecuele koju je mora se priznati na toj utakmici spasao golman Rafael Romo sa nekoliko volšebnih odbrana.

Venecuela je bila bolja i od Ekvadora, koji je ipak veći deo utakmice igrao sa desetoricom pa i tako oslabljen uspeo da povede. Ove dve reprezentacije blistaju u kvalifikacijama za Mundijal i nalaze se ispred jednog Brazila.

Ekvador je posle slabog izdanja na Mundijalu u Kataru smenio selektora. Na klupu je seo ambiciozni španski stručnjak Feliks Sančez koji je preporodio ekipu za 15 meseci koliko je na dužnosti. 

Meksiko i Ekvador su se do sada sastali 26 puta. "Sombrerosi" imaju 17 pobeda, a Ekvador samo četiri, ali je poslednji takmičarski meč pripao južnoameričkoj reprezentaciji. Bila je to pirova pobeda jer su obe ekipe ispale u grupi sa Čileom i Bolivijom.

Jedan od dva gola za Ekvador na tom susretu postigao je Ener Valensija, koji će kao kapiten predvoditi svoju ekipu i ove noći jer mu je istekla suspenzija zbog crvenog kartona protiv Venecuele.

S druge strane, kapiten Meksika, Vest hemov Edson Alvarez još se nije oporavio od povrede u meču protiv Venecuele pa će ga, kao i protiv Jamajke, menjati Luis Romo.

Kliknite na link za NAŠ TIP: X2&2-6 (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti