SOLIGORSK SE PROŠLE GODINE IZVUKAO IZ DEBELOG MINUSA: U Kupu su pokazali da mogu da se suprotstave lideru prvenstva

O. M.

29. 06. 2024. u 12:38

ZANIMLjIV duel na programu je u okviru 14. kola beloruske Višaje lige. Prvoplasirani Torpedo Žodino gostuje poslednjem na tabeli Šahtjoru iz Soligorska.

СОЛИГОРСК СЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ИЗВУКАО ИЗ ДЕБЕЛОГ МИНУСА: У Купу су показали да могу да се супротставе лидеру првенства

FOTO: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Nepisano kladioničarsko pravilo je da se ovakvi dueli ne stavljaju na tiket, bar ne u formi igranja fiksa na prvoplasiranog. Ovo što zbog malera, a što zbog potencijalne "mine", jer kvota je uvek preniska i predstavlja veliki rizik od "rušenja" tiketa.

Kad je ovaj konkretni duel u pitanju, međutim, stvari su malo drugačije nameštene. Možda ovo "nameštene" nije najumesnija reč u datom trenutku jer je poslednjeplasirani Soligorsk na ovoj poziciji upravo zbog nameštanja. Njima je još pre više od godinu dana oduzeto 20 bodova za ovu sezonu, zbog nameštanja utakmica u pretprošloj sezoni, usled čega im je oduzeta i titula šampiona te godine.

Ako mislite da je ta kazna prestroga, šta reći za onu od prošle sezone, koju su počeli sa čak 35 bodova u minusu. Pa ipak su opstali u ligi, tako da im ovih 20 neće predstavljati veliki problem, a to znači da realno oni i nisu poslednji, što opet automatski ovoj utakmici oduzima epitet "baksuzne".

Soligorsk je do sada osvojio deset bodova, što znači da je tek na pola puta do nule. Imali su mračan period od sedam uzastopnih poraza, ali su se u poslednje vreme konsolidovali i vratili samopouzdanje.

Inače, sezonu su počeli dvomečom sa današnjim rivalom u četvrtfinalu Kupa. Izgubili su prvi meč sa 2:0, ali su u revanšu pobedili sa 1:0. Iako Pirova, ta pobeda pokazala je da mogu da igraju sa trenutno najboljim timovima lige. 

Žodino je ispao u narednoj rundi Kupa od Isloča kome se prošle godine revanširao u prvenstvu. Osim ta dva poraza u Kupu, iamju još samo jedan prvenstveni koji im je naneo trećeplasirani Njeman.

Žodino je primio samo pet golova na 13 prvenstvenih duela. Ne postižu mnogo golova, ali kad god to uspeju onda i pobede, u jedinom porazu i u oba remija nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu.

NAŠ TIP: 2&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEPA BRENA PROMENILA BOJU KOSE: Odrekla se svog zaštitnog znaka - evo kako sada izgleda (FOTO)