ČULI STE ZA "DERBI VEČITIH NEPRIJATELJA? Ova dva brazilska velikana igraju "Derbi prijateljstva"

O. M.

29. 06. 2024. u 14:16

OVE subote od 23.30 na stadionu "Sao Žanuario", domu fudbalera Vaska da Game, odigraće se jedan neobičan derbi.

ЧУЛИ СТЕ ЗА ДЕРБИ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА? Ова два бразилска великана играју Дерби пријатељства

Foto: Profimedia

Reč je o susretu između Vaska da Game i Botafoga, dva od četiri najveć kluba Rio de Žaneira. Svi susreti između članova ove "velike četvorke" su klasici brazilskog, a posebno "karioka" fudbala, ali "derbi prijateljstva" je specifičan upravo zbog imena.

Ova dva kluba iz nekadašnje prestonice Brazila imaju iste boje (crno-bele), ali to nije jedini razlog prijateljstva među navijačima ova dva kluba, koje nije svojstveno temperamentnim Brazilcima. Možda ima veze i sa regatama i veslanjem, jer su oba sportska kolektiva originalno osnovana kao takvi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Biće ovo 362. duel prijatelja, Vasko ima 150 pobeda, Botafogo 105, a bilo je i 106 neodlučenih susreta. 

U ovaj duel ekipe ulaze različito raposložene. Vasko je u opasnosti da ako izgubi uđe u zonu ispadanje, a s druge strane, pobeda bi Botafogu donela probijanje na čelo tabele, bar dok Flamengo ne odigra svoju utakmicu ovog kola.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Vasko je pre samo šest dana ubedljivo sa 4:1 savladao ekipu Sao Paola i navijači su se tada ponadali da će njihovi ljubimci krenuti pobedničkim putem, ali to nije bio početak trijumfalne serije nego samo kraći predah gubitničkog niza. Usledio je poraz od Baije koji je trgnuo pristalice "pomoraca" iz lepog sna.

S druge strane, Botafogo, čiji navijači još ne mogu da se oporave od šokantnog gubitka šampionske titule u prošloj sezoni, vratio se na pobedničku stazu posle kraće krize tokom koje je osvojio samo jedan bod u utakmice sa relativno lakim protivnicima Atletiko Paranaenseom i Krusjumom.

"Fogo" je na kraju prošle sezone završio tek peti iako je u jednom trenutku imao i 16 bodova više od potonjeg šampiona Palmeirasa.

NAŠ TIP: X2&GG (kvota 2,69)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili