LEGENDA SE VRAĆA KUĆI: Čuveni fudbaler ''trikolora'' sa najvećim hitom Serije A dolazi na ''Morumbi''

V.M.

30. 06. 2024. u 10:00

U jednoj od zanimljivijih utakmica današnjeg programa Serije A fudbaleri Sao Paula će ugostiti Baiju na ''Morumbiju'' od 21.00.

ЛЕГЕНДА СЕ ВРАЋА КУЋИ: Чувени фудбалер триколора са највећим хитом Серије А долази на Морумби

Foto: Profimedia

Nakon nešto slabijih igara tokom juna i četiri vezana meča bez trijumfa, Sao Paulo se pre par dana konačno vratio na pobedničku stazu savladavši Krisijumu s 2:1, golovima Alisona i Lusijana.

To je brazilskom velikanu bila peta pobeda ove sezone i njome se popeo na osmo mesto na tabeli, što je poboljšanje u odnosu na prošlu godinu koju je završio na 11. mestu.

''Trikolori'' na svom saldu imaju 18 bodova, što je samo poen manje od šestoplasiranog Atletiko Paranensea i ukoliko bi danas slavili pred svojim navijačima popeli bi se na mesto koje vodi u kvalifikacije za Kopa libertadores.

Pobeđivanje kod kuće dobro ide Sao Paulu u poslednje vreme i na minula četiri duela na ''Morumbiju'' upisao je tri trijumfa uz jedan poraz.

Sa druge strane, Baija je jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodšnjie Serije A i večeras ima lepu priliku da se bar na kratko dokopa liderske pozicije koju drži Flamengo sa kojim je izjednačena po broju sakupljenih bodova.

Nakon poraza na otvaranju sezone gosti su uhvatili zalet i na narednih 11 utakmica su osvojili čak 24 poena, usput upisavši sedam pobeda uz tri remija pored kojih su doživeli samo jedan poraz.

Trenutno se nalaze u seriji od dva vezana trijumfa nad Kruzeirom (4:1) i Vaskom (2:1) i danas će pokušati da ostvare ligaški "het-trik".

Ono što daje poseban ''šmek'' večerašnjoj utakmici je to što se na klupi Baije nalazi legendarni fudbaleri i bivši trener Sao Paula, čuveni Rožerio Seni.

Poznat kao golman koji je postigao preko 100 golova u svojoj karijeri, Seni je možda i najomiljeniji igrač u istoriji kluba od navijača domaćeg sastava i očekuje se veliki pozdrav sa tribina kada bude zakoračio na teren ''Morumbija''.

Iako je momentum na strani Baije, ona dosta slabo igra u gostima ove sezone, ostvarila je samo jednu pobedu na šest utakmica na strani i zbog toga bi se opredelili na nešto oprezniji tip, gol-gol koji je bio prolazan na poslednja četiri meča Baije.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)