DRAMA U GRUPI ''C" KOPA AMERIKE: Panami ni pobeda možda ne bude dovoljna za plasman u četvrtfinale

V.M.

01. 07. 2024. u 11:15

FUDBALERI Paname će večeras protiv Bolivije juriti tri boda koja bi im mogla doneti plasman u nokaut fazu Kopa Amerike. Meč se igra na "Inter&ko stadionu" u Orlandu i počinje u dva sata posle ponoći.

ДРАМА У ГРУПИ Ц КОПА АМЕРИКЕ: Панами ни победа можда не буде довољна за пласман у четвртфинале

Foto: Profimedia

Nakon što je očekivano doživela poraz od Urugvaja, Panama je protiv Amerike pokazala da se radi o izuzetno kvalitenoj reprezentaciji slavivši sa 2:1. Tim trijumfom posebno je "zakuvala" borbu za plasman u četvrtinfale Kopa Amerike.

U grupi "C" glavnu reč vodi Urugvaj koji ima šest osvojenih bodova, dok se Amerika i Panama bore za drugo mesto sa po tri sakupljena poena, prežaljena Bolivija je poslednja bez ijednog boda.

Ono što je zanimljivo je to da se u slučaju da ekipe imaju isti broj bodova ne gleda međusobni duela, već prvo gol-razlika. Upravo zbog toga Amerika je trenutno druga jer je njena gol-razlika +1, naspram Panamine koja iznosi -1.

To znači da će izabranici Tomasa Kristijansena morati ne samo da pobede, već možda i to da učine sa velikom razlikom da bi prošli dalje, jer nije nemoguće da Amerika pobedi Urugvaj koji je gotovo sigurno prebrinuo brige oko plasman u četvrtfinale (+7 gol-razlika).

Panama već godinama pruža dobre partije, igrali su finale Gold kupa i polufinale KONKAKAF Lige nacija, tako da nije slučajno što se bore za mesto u četvrtfinalu i plasman tamo bi bio "kruna" odličnog rada selektora Tomasa Krisitjansena koji je preuzeo reprezentaciju 2020. godine.

Sa druge strane, Bolivija je očekivano poslednja u grupi, realno gledano ne poseduje kvalitet da igra protiv jakih ekipa i to se videlo na mečevima sa Urugvajom i Amerikom na kojima je primila čak sedam golova uz nijedan postignut pogodak.

Zbog te negativne razlike ni pobeda joj večeras ne bi mnogo donela, tako da će 99% po četvrti put zaredom biti eliminisani u grupnoj fazi Kopa Amerike.

Smatramo da je Panama bolja ekipa u ovom trenutku, momentum je na njenoj strani posle pobede nad Amerikom i verujemo da je "dvojka" fiks dana.

NAŠ TIP: Bolivija - Panama 2 (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Laser je samo alat, a uspeh zavisi od lekara