VELIKAN ČUVA PRVO MESTO: "Lešinari" pobedom beže na plus četiri najbližim pratiocima

V.M.

03. 07. 2024. u 07:40

JEDAN od najzanimljivijih mečeva 14. kola brazilske Serije A odigraće Atletiko Mineiro i Flamengo koji se večeras sastaju na "MRV areni" (2.30).

ВЕЛИКАН ЧУВА ПРВО МЕСТО: Лешинари победом беже на плус четири најближим пратиоцима

Foto: Profimedia

Flamengo igra veoma dobro ove sezone i nakon 13 odigranih kola nalazi se na prvom mestu tabele Serije A sa 27 sakupljenih poena, što je samo bod više od drugoplasiranog Palmeirasa, tako da prostora za opuštanje nema.

Pre par dana, popularni "lešinari" su savladali Kruzeiro pred svojim navijačima na "Marakani" s 2:1, čime su se vratili na pobedničku stazu posle neočekivanog poraza od Žuventude (1:2).

Gostujuću ekipu sa klupe predvodi doskorašnji selektor Brazila Tite koji je veliki razlog za odlične nastupe "crveno-crnih" koji su prošle godine imali slabu sezonu, ali od dolaska iskusnog stručnjaka sve je krenulo nabolje za velikana iz Rio de Žaneira.

Pored odličnih nastupa u prvenstvu, Flamengo je dobar i na međunarodnoj sceni. Zauzeo je drugo mesto u grupi "E" Kopa libertadoresa i tako se plasirao u osminu finala takmičenja gde će sigurno imati šta da kaže, jer se po individualnom kvalitetu igrača nalazi među kvalitetnijim timovima u najjačem južnoameričkom fudbalskom takmičenju.

Ono što je posebno interesantno je da će u osmini finala igrati sa Bolivarom, ekipom koja je bila ispred njega u grupi i očekuje nas veoma zanimljiv dvomeč.

Što se tiče same forme ekipe, gosti su na poslednjih pet ligaških utakmica sakupili deset bodova ostvarivši tri pobede uz remi i poraz.

Sa druge strane, ne može se isto reći za Atletiko Mineiro koji nema konstantnost u nastupima i igra promenljivo od samog starta sezone.

To se najbolje ogleda u poslednjih pet utakmica na kojima je upisao pobedu uz po dva remija i poraza, mada vredi napomenuti da u seriji od tri vezana meča bez poraza dočekuje današnji susret.

Ono što je zanimljivo kod "crno-belih" je to da su se "pretplatili" na remije ove sezone, čak šest puta su igrali nerešeno do sada i najviše od svih timova u ligi su "delili plen".

Iako napadački igraju dobro (18 postigntuih golova), slaba defanzivna igra je jedan od najvećih problema Atletiko Mineira koji sa 16 primljenih pogodaka ima lošiju odbranu od svih timova koji se nalaze u gornjem delu tabele i to je glavni razlog što zauzimaju razočaravajuće 11 mesto posle 13 odigranih kola.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, zanimljivo je to da nije bilo remija u skorije vreme i na minulih pet obračuna večerašnjih rivala Flamengo je upisao tri pobede naspram dva trijumfa Atletiko Mineira.

Na ovom susretu prednost bismo dali ''lešinarima", ali na svom poslednjem gostovanju su poraženi od Žuventude, tako da oprezno predlažemo duplu šansu uz golove koji ne bi trebali da izostanu s obzirom na spomenute defanzivne jade Mineira.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,83) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor