ARGENTINA IZGLEDA NEZAUSTAVLJIVO: "Gaučosi" bez primljenog gola dočekuju nokaut fazu Kopa Amerike

V.M.

04. 07. 2024. u 07:35

VEČERAS počinje nokaut faza Kopa Amerike, a tri sata posle ponoći na teren "NRG stadiona" izaći će branilac titule Argentina koja ukršta koplja sa neugodnim Ekvadorom.

АРГЕНТИНА ИЗГЛЕДА НЕЗАУСТАВЉИВО: Гаучоси без примљеног гола дочекују нокаут фазу Копа Америке

Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Argentinci su na ovaj turnir došli kao glavni favoriti za osvajanje i odbranu titule, a taj epitet su i opravdali u prvoj fazi Kopa Amerike. U grupi su bili sa Kanadom, Čileom i Peruom i dominantno su zauzeli prvo mesto u grupi osvojivši devet bodova bez ijednog primljenog gola.

Ovo će im biti 15. uzastopni nastup u četvrtfinalu takmičenja, što znači da poslednji put u ovoj fazi nisu nastupali davne 1987. godine, što je više nego impresivno.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Takođe, vredi napomenuti da Agrentina na Kopa Americi pod trenerskom palicom Lionela Skalonija nije izgubila punih pet godina, tačnije od polufinala 2019. godine kada je bolji od njih bio Brazil.

Prošlo izdanje ovog takmičenja osvojili su upravo pobedom nad Brazilcima u finalu, a nakon toga je usledila i titula Svetskog prvaka i jasno je zašto ih mnogi smatraju najboljom reprezentacijom današnjice.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iako imaju napadački potentne igrače poput Mesija, Lautara Martineza i Di Marije, osnova igre Argentinaca je jaka odbrana koju predvodi maestralnii golman Emilijano Martinez koji je na posledinjh osam mečeva na golu reprezentacije čak šest puta bio bez primljenog gola.

Ipak, večeras neće imati lak zadatak jer igraju protiv Ekvadora, reprezentacije koja je u velikom usponu i ima sjajne supertalentovane igrače koji iz godine u godinu igraju sve bolje.

Na Svetskom prvenstvu u Kataru su nesrećno ispali u grupnoj fazi sa četiri osvojena boda i to je bio samo pokazatelj svetle budućnosti "trikolora".

Ekipu predvode Mojzes Kaisedo iz Čelsija, Hinakpije iz Leverkuzena, supertalentovani Keni Paez koji će kad napuni 18 godina pojačati Čelsi, a ne treba zaboraviti ni najboljeg strelca u istoriji reprezentacije, Enera Valensiju.

Što se tiče ovogodišnje Kopa Amerike tu su zauzeli drugo mesto u grupi "B". Na otvaranju turnira protiv Venecuele su gotovo čitav meč igrali sa igračem manje protiv Venecuele, a iako su poveli na tom susretu nisu uspeli da izdrže i poraženi su s rezultatom 1:2.

Nisu dozvolili da ih taj neuspeh poremeti i usledile su pobeda nad Jamajkom (3:1) i remi sa Meksikom (0:0), što je bilo dovoljno da se plasiraju u četvrtfinale.

Iako su večeras autsajderi, sigurno je da nisu bez šanse jer se radi o vrlo organizovanoj ekipi koja može da namuči svakog protivnika, pogotovo ako joj se razigraju glavni igrači.

Što se tiče tradicije međusobnih duela, ona je apsolutno na strani Argentine koja je slavila četiri puta na poslednjih pet obračuna sa Ekvadorom, uključujući trijumf od pre nešto više od mesec dana u prijateljskom meču rezultatom 1:0.

Takođe, vredi napomenuti da Mesi i družina redovno dominiraju na Kopa Americi protiv Ekvadora i da su na deset od šesnaest duela sa njima na ovom turniru postizali tri ili više gola.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Argentina - Ekvador 1 (kvota 1,49)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio možda ga nije baš oduševio, no svakako da je i te kako zadovoljan zbog nove pobede tako brzo posle operacije kolena. A tačno na mesec dana od tog hirurškog zahvata, postalo je poznato i šta Noleta još muči, posle te intervencije u Parizu.

05. 07. 2024. u 16:19

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!