AMERIKANCI U PROBLEMU: Urugvaj je do sada pokazao najviše na Kopa Amerika

O. M.

01. 07. 2024. u 12:47

U noći između ponedeljka i utorka, 3.00 po sredwoevropskom vremenu, sastaju se SAD i Urugvaj. Utakmica na stadionu "erouhed" u kanzas sitiju derbi je trećeg kola C grupe na Kopa Amerika.

АМЕРИКАНЦИ У ПРОБЛЕМУ: Уругвај је до сада показао највише на Копа Америка

FOTO: AP/Tanjug

Kao domaćin Kopa Amerike i jedan od domaćina narednog Muindijala, SAD su ambiciozno ušle u takmičenje, ali nisu baš oduševili izdanjem, naročito u drugoj utakmici protiv Paname.

Istina, "crvena plima" je imala igrača više veći deo utakmcie, isključen je Timoti Vea, ali to ne menja činjenicu da su "jenkiji"  podbacili, a i imali su dovoljno vremena da nešto urade poslednjih pet minuta kada je i Panama ostala s igračem manje, a i u prvih 18 pre isključenja Vee. Doduše, postigli su gol u tom prvom periodu utakmcie, ali je on poništen zbog ofsajda, na intervenciju video pomoćnika.

Utakmica protiv bolivije je rutinski dobijena, ali "la verde" je samo fizički bila prisutna na terenu, dok su bili potpuno nezainteresovani igrači ove reprezentacije da napadnu, a nisu se posebno isticlai ni u odbrani.

Sada su izabranici Grega Belhaltera u teškoj situaciji i moraju da pobede, jer Panama igra sa Bolivijom, koja je potpuno van forme i bez ikakvih motiva. Možda im ni pobeda neće biti dovoljna, jer gol-razlika odlučuje o plasmanu u grupi. Urugvaj je demolirao Boliviju i bio prilično ubedljiv protiv Paname. Imaju Amerikanci trenutno bolju gol-razliku od Paname, ali ako Panama pobedi Boliviju sa dva gola većom razlikom nego SAD Urugvaj, onda će "jenkiji" biti u problemu.

S druge strane, podmlađena ekipa Urugvaja, predvođena "ludim" Argentincem Marselom Bjelsom, igra u velikom stilu. U prvom kolu su se "zagrevali" protiv Paname i pobedili sa 3:1, a u drugom su "pregazili" Boliviju sa 5:o.

Sa osam postignutih pogodaka su najefikasnija ekipa na turniru, a listu strelaca predvode sa po dva gola Maksimilijan Arauho i Darvin Nunjez.

Iako je Urugvajcima za prolaz dovoljan i bod, kvalitet je na njihvooj strani, a Amerikancima neće pomoći ni domaći teren.

NAŠ TIP: SAD - Urugvaj 2 (kvota 2,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor