KOSTARIKA NIJE SPOSOBNA ZA ČUDO: Paragvajcima ne odgovara igranje u SAD

O. M.

02. 07. 2024. u 10:19

PARAGVAJ i Kostarika igraj uutakkicu za prestiž u trećem kolu Kopa Amerika, iako "trikolori" imaju neke šanse u domenu teorije da se nađu u četvrtfinalu.

КОСТАРИКА НИЈЕ СПОСОБНА ЗА ЧУДО: Парагвајцима не одговара играње у САД

NORBERTO DUARTE / AFP / Profimedia

Ta teorija podrazumeva da Brazil izgubi od Kolumbije, što i nije tolika naučna fantastika imajući u vidu formu u kojoj se nalazi.

Kolumbija je snagu pokazala u prva dva kola kada je savladala ekipe koje se danas na stadionu "Ku dva" u glavnom gradu Teksasa Ostinu. Kostarika je posebno nadigrana jer u porazu od 3:o nije pokazala baš ništa. Primenili su istu taktiku kao u prvom kolu protiv Brazila, ali ih nije poslužila sreća, tačnije napadači "El trija" su bili mnogo spretniji pred golom Sekueire koji je od igrača utakmcie protiv Brazila utonuo u sivilo ekipe i malo doveo u pitanje epitet dostojnog naslednika Kejlora Navasa kojim su ga počastili izveštači sa utakmice prvog kola.

Sada je pred ekipom Gustava Alfara nemoguća misija, da pobede Paragvaj i da kolumbija pobedi Brazil, ali dodatni uslov je da pobedničke ekipe ostvare zajedničku gol-razliku od plus šest. Drugim rečima, da obe pobede sa po 3:0 ili da Kolumbija pobedi sa 2:0, a Kostarika sa četiri razlike itd.

S obzirom da je Kostarika godinama unazad sa tri ili više razlike pobeđivala samo ekipe poput Sent Kits i Nevisa ili Gvatemale, navijači srednjeameričke države nemaju mnogo čemu da se nadaju.

Kada se tome doda da na ovom izdanju Kopa Amerike još nisu uputili udarac u okvir gola stvari postaju još jasnije.Uz to, Kostarika će na ovoj važnoj utakmici ostati bez Manfreda Ugaldea, nakon što je napadač Spartaka iz Moskve u petak dobio drugi žuti karton.

Na američkom tlu Paragvajci se ne osećaju prijatno, jer u utorak napuštaju Kopa Amerika u grupnoj fazi prvi put od 2016. godine, kada je takmičenje takođe održano i u SAD. Paragvaj nikada nije završio bez ijednog osvojenog boda u ovom takmičenju.

Ekipa Danijela Garnera je primila šest golova u dve utakmice grupne faze. Drugi su po broju golova na ovom turniru iza Bolivije (sedam), a toliko golova u jednoj grupnoj fazi Kopa Amerike nisu primili od 2001. godine.

Postigli su po jedan gol u obe utakmice prvog kola, a od juna prošle godine nisu uspeli da postignu više od jednog gola na utakmici, kada su savladali Nikaragvu sa 2:0 u prijateljskom susretu.

Andres Kubas će na ovom meču biti suspendovan nakon što je dobio crveni karton u prethodnoj utakmici, dok je Damijan Bobadilja bio jedini novajlija u startnoj postavi Paragvaja.

Iako će Kostarika pokušati da postigne pobedu i nada se ubedljivom porazu Brazila, nijedna od dve ekipe koje se danas sastaju nema dovoljno napadačkih kapaciteta i ovde ne treba očekviativeliki broj golova.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!