JUČE SU PROŠLA OBA PREDLOGA: Angoli dovoljna bilo kakva pobeda za prolaz u polufinale

O. M.

03. 07. 2024. u 09:37

ANGOLA ima priliku da obezbedi plasman u polufinale KOSAFA kupa danas od 16 časova u Port Elizabetu kada se sastaje sa Lesotom.

ЈУЧЕ СУ ПРОШЛА ОБА ПРЕДЛОГА: Анголи довољна било каква победа за пролаз у полуфинале

FOTO: Profimedia

"Sabljastim antilopama" dovoljna je bilo kakva pobeda da bude prva u grupi ili najbolja drugoplasirana ekipa u tri grupe, da bi izborila svoje osmo polufinale ovog prestižnog takmičenja za reprezentacije sa Juga Afrike.

S druge strane, Lesoto takođe nije bez šansi, ali morao bi da pobedi i to većom razlikom od one kojom bi Sejšeli morali da pobede Namibiju.

Pored četiri ekipe iz ove grupe za ishode današnjih utakmica zainteresovana je i drugoplasirana ekipa iz grupe B, Kenija, koja se nada da će bar jedan od dva duela završiti bez pobednika, čime bi "zvezde harambija" ostale najbolja drugoplasirana reprezentacija. Inače, redakcija Novosti tipa u utorak je pogodila oba para grupe B, uključujući i keca na Keniju, koji je "plaćao" više nego solidnih 2,69.

Angola igra odlično u poslednje vreme. Uoči KOSAFA kupa su pobedili Esvatini i podelili bodove sa Kamerunom u kvalifikacionoj grupi za odlazak na predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u trima zemljama Severne Amerike (Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama u kojima će se veći deo turnira i održati).

Uz Kamerun su jedina neporažena ekipa, a po bod su osvojili na gostovanjima Mauricijusu i Zelenortskim Ostrvima. Afrika je za predstojeći Mundijal dobila devet sigurnih mesta i jednog učesnika interkontinentalnog doigravanja. Pobednici devet grupa idu direktno, a četiri najbolje drugoplasirane razigravaće se za mesto u baražu.

Angola je u septembru prošle godine doživela fijasko u prijateljskoj utakmici protiv Irana (0:4) posle čega su se stvari iz korena promenile. Od tada, "antilope" su odigrale 17 utakmica u kojima su doživele samo dva poraza - u četvrtfinalu Afkona od viceprvaka Crnog kontinenta Nigerije i u prijateljskoj utakmici od Maroka, obe sa po 0:1.

Portugalski stručnjak Pedro Gonsalves vodi reprezentaciju Angole od 2019. godine, a prethodno je bio selektor svih mlađih kategorija ove reprezentacije, pa je i 2018. godine osvojio omladinski KOSAFA kup.

Lesoto je kvalifikacije Mundijal počeo remijem sa Nigerijom. U to vreme to je bio šok, ali su kasnija izdanja nigerijskih "superolova" pokazala da je problem u njima i da igrači Lesota nisu napravili neki poseban podvig.

Angola je veliki favorit, ali ova reprezentacija uglavnom igra na mali broj golova, osim kada je prinuđena da juri rezultat.

Klikni na link za NAŠ PREDLOG: 2&0-3 (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio možda ga nije baš oduševio, no svakako da je i te kako zadovoljan zbog nove pobede tako brzo posle operacije kolena. A tačno na mesec dana od tog hirurškog zahvata, postalo je poznato i šta Noleta još muči, posle te intervencije u Parizu.

05. 07. 2024. u 16:19

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!