BOTAFOGO IMA PROBLEMA PROTIV OVOG RIVALA: Taktički rat dvojice portugalskih trenera u Brazilu

O. M.

03. 07. 2024. u 10:16

BOTAFOGO nastavlja trku za Palmeirasom i Flamengom.

БОТАФОГО ИМА ПРОБЛЕМА ПРОТИВ ОВОГ РИВАЛА: Тактички рат двојице португалских тренера у Бразилу

Foto: Profimedia

Stadion "Arena Pantanal" koji je na Mundijalu 2014. godine bio domaćin kontroverzne utakmice Nigerija - Bosna i Hercegovina (Bosanci i danas tvrde da im je poništen čist gol, zbog čega su ostali bez osmine finala), ugostiće "crno-bele karioke" u 14. kolu brazilske Serije A.

Domaći tim je značajno popravio formu. Trenutno je ekipa iz pokrajine Mato Groso u seriji od pet utakmica bez poraza, uz gol-razliku od 8:2 u tom razdoblju. Da je Kujaba tako igrala od starta prvenstva, nesumnjivo bi bila u mnogo boljoj poziciji od one u kojoj se sada nalazi, 14. mesto sa 13 bodova iz isto toliko utakmica.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

A sistem takmičenja u Brazilu je takav da sa 14. mesta imaju dva boda manje od pozicije koja vodi u Kopa Sudamerikanu (južnoamerički pandan Ligi Evrope), ali istovremeno imaju i dva boda više od ekipa koje će ispasti u Seriju B. Inače, sve poene koje je Kujaba osvojila u ovoj sezoni doneo joj je portugalski trener Petit, od svog dolaska u klub početkom maja.

S druge strane, Botafogo je na startu ove sezone angažovao portugalskog stručnjaka Artura Žorža tek što je ovaj sa Bragom osvojio portugalski Liga kup. Pod njegovim vođstvom doživeli su samo tri poraza, a samo jedan u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

"Usamljena zvezda" je i ove sezone među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje naslova prvaka Brazila, s tim što je prošle godine predvodila prvoligaški karavan od početka do pred sami kraj kada je nastupila kriza zbog koje su na kraj pali čak na peto mesto.

Sada Botafogo zaostaje tri boda za liderom Flamengom i dva za šampionom Palmeirasom, protiv koga će igrati u osmini finala Kopa libertadoresa i eto im dobre prilike da im se osvete za "krađu titule".

U međuvrmenu, moraće mnogo bolje da odigraju u Kujabi nego što su u poslednje dve utakmice. Istina, neporaženi su ostali i protiv Bragantina koga su pobedili posle preokreta (2:1) i u "derbiju prijatelja" protiv Vaska da Game (1:1), ali protiv Kujabe maju problema u poslednje vreme jer su pobedili u samo jednom od poslednjih šest međusobnih susreta.

Klikni na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,94)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio možda ga nije baš oduševio, no svakako da je i te kako zadovoljan zbog nove pobede tako brzo posle operacije kolena. A tačno na mesec dana od tog hirurškog zahvata, postalo je poznato i šta Noleta još muči, posle te intervencije u Parizu.

05. 07. 2024. u 16:19

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak