DOMAĆIN JE FAVORIT U SUDARU IMENJAKA: Gosti imaju najbolji napad u Premijer ligi

O. M.

04. 07. 2024. u 10:30

U derbiju 15. kola fudbalskog prvenstva Belorusije, šampion i novi lider Dinamo Minsk će ugostiti imenjaka iz Bresta.

ДОМАЋИН ЈЕ ФАВОРИТ У СУДАРУ ИМЕЊАКА: Гости имају најбољи напад у Премијер лиги

Foto Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Dinamo", kapaciteta 23.000 gledalaca, u Minsku, od 19 časova.

Domaći Dinamo je u prošlom kolu pobedom od 2:0 nad BATE Borisovim izbio na čelo tabele. Ovo će biti treća uzastopna utakmica u kojoj se šampion sastaje sa ekipama iz vrha tabele, a pokušaće da ostvari petu uzasopnu pobedu u ligi.

Iako je neporažen od početka beloruske Premijer lige, Dinamo je tek posle te pobede izbio na čelo tabele, doduše i sada samo na osnovu bolje gol-razlike, pošto je dosadašnji lider Torpedo Žodino izgubio s minimalnim rezultatom od poslednjeplasiranog Šahtjora iz Soligorska. To i nije neki šokantan rezultat jer je ekipa iz Soligorska na poslednjem mestu zbog minusa od 20 bodova kojim je počela šampionat.

Žodino u poslednjem kolu prolećnog dela prvenstva dočekuje ekipu Slavije iz Mozira i biće zanimljivo videti ko će osvojiti nezvanični naslov "prolećnog prvaka".

S druge strane, ekipa iz Bresta je četvrta na tabeli, ali čini se da je već sada ispala iz trke za titulom, jer joj današnji rival već beži devet bodova, koliko i drugoplasirani Torpedo Žodino, dok je trećeplasirani Neman iz Grodna, inače jedina ekipa koja je ove sezone nanela poraz Dinamu iz Minska (u polufinalu Kupa na putu do osvajanja trofeja), na plus sedam u odnosu na šampiona iz 2019. godine.

Upravo je ekipa iz Bresta te 2019. godine prekinula dominaciju BATE Borisova i najavila kraj jedne ere beloruskog fudbala, time posredno uticala i na buđenje Dinama iz Minska koji je, eto, prošle godine, posle skoro dve decenije, uzeo naslov prvaka.

Ekipa iz Bresta igra vrlo ofanzivan fudbal. Najefikasnija su ekipa u ligi sa 30 postignutih golova, od čega je trećina na kontu najboljeg strelca lige, Rusa Jegora Korcova. Imaju i najboljeg asistenta prvenstva, Hermana Barkovskog.

Ekipi iz Minska ova utakmica će dobro doći kao poslednja provera pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona. Beloruski predstavnik će u prvoj rundi imati za protivnika jermenski Pjunik koji je u neizvesnoj završnici ipak uspeo da osvoji titulu ispred hita sezone, ekipe Noa.

Dinamo iz Minska je prilično ubedljivo pobedio u dva poslednja međusobna susreta, s 3:1 u Brestu i 4:1 u Minsku. Šampion je neporažen u šest poslednjih okršaja sa imenjakom, koji je poslednju pobedu ostvario 2020. godine, kada je i poslednji put prvenstvo završio ispred današnjeg rivala.

Kec je i ovde najlogičniji izbor za klađenje, a s obzirom na napadački potencijal gostiju, nije isključeno da prođe i igra "oba tima daju gol".

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 3,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!