"VELIKI ZELENI" SE VRATILI NA POBEDNIČKU STAZU: Gremio nema napadački potencijal od odlaska Suareza

O. M.

04. 07. 2024. u 09:44

ŠAMPION Brazila Palmeiras gostuje Gremiju u 14. kolu Serije A. Utakmica se igra u ponoć po našem vremenu.

ВЕЛИКИ ЗЕЛЕНИ СЕ ВРАТИЛИ НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Гремио нема нападачки потенцијал од одласка Суареза

Foto: Profimedia

Palmeiras je trenutno treći na tabeli, sa četiri boda manje od lidera Flamenga i dva manje od Botafoga, uz utakmicu manje od ovih rivala.

Prošle godine Gremio je sve do samog kraja "lude" sezone bio u trci za titulom sa Palmeirsom i još pet ekipa, ali ove godine stvari ne idu baš kako su se nadali "trikolori" koji se trenutno nalaze "ispod crte".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Jedan od razloga mogao bi da bude i taj što Gremio od početka sezone "gostuje" i kada je nominalni domaćin. Njihova "Gremio arena" je pod rekonstrukcijom posle velikih poplava koje su je pogodile početkom godine. Zbog toga utakmice igraju na stadionu "Fransisko Stedile" u susednom Kašijasu.

Ipak, to je samo deo problema, jer Gremio i na strani igra očajno, sa samo jednim osvojenim bodom. Prošle godine, recimo, kada su bez titule ostali za samo dva boda, kod kuće su imali isti broj bodova kao Palmeiras, ali sa većim brojem pobeda. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Gremio, istina, ima dve ili čak tri utakmice manje od ostalih ekipa sa dna tabele, tako da bi sa pobedama u tim utakmicama mogao da se "vine" čak do mesta koja vode u Kopa Sudamerikanu, jer više od polovine brazilske lige ide u kontinentalne kupove. Inače, Gremio će se u avgustu sa Fluminenseom boriti za plasman u četvrtfinale Kopa libertadoresa.

Upravo je Fluminense bio protivnik u prvenstvu kada je pobedom od 1:0 Gremio prekinuo niz sedam prvenstvenih utakmica bez pobede. Ali, to nije neko veliko ohrabrenje, jer "Flu" je ove sezone još gori od Gremija, drži poslednju poziciju na tabeli Serije A.

Razloge za pad u formi Gremija u odnosu na prošlu godinu treba tražiti na više mesta, ali je nesumnjivo veliki "doprinos" bio odlazak Luisa Suareza u Inter iz Majamija. Gremi je postigao samo osam golova ove sezone u Seriji A, manje od bilo kog drugog tima u brazilskoj eliti, a jedno veliko napadačko ime je zamenilo Urugvajca, Dijego Kosta, ali je Španac brazilskog porekla zbog povreda odigrao samo dve utakmice u Seriji A i tri u Kopa libertadoresu. Nešto veći učinak, šest utakmica i isto toliko golova, imao je u šampionatu Gaučo gde je Gremiju pomogao da osvoji titulu državnog prvaka.

U međuvremenu, Palmeiras je izgubio bodove u samo jednoj od poslednjih sedam ligaških utakmica. Šampion se vratio na pobedničku stazu posle poraza 0:3 od Fortaleze, uverljivom pobedom od 2:0 protiv Korintijansa prošle nedelje, uprkos tome što je veći deo drugog poluvremena igrao sa 10 igrača. Bila je to četvrta uzastopna pobeda "Verdaa" kod kuće od sredine juna.

Ključ uspeha ekipe Abela Fereire u dosadašnjem delu prvenstva je bila njihova čvrstina u odbrani, pošto su do sada primili samo devet golova. Manje je primio samo Internasional koji je i odigrao dve utakmice manje.

Palmeiras je najuspešniji gost ove sezone sa 13 bodova iz šest utakmica. Istina, i na ovoj tabeli su Flamingo i Botafogo ispred njih, ali sa po dve utakmice više.

Poput Gremija i "veliki zeleni" su se plasirali u osminu finala Kopa libertadoresa, gde će i njima protivnik biti brazilski tim i to onaj kome su tako bezobrazno prošle sezone "preoteli" naslov brazilskog prvaka - Botafogo.

Forma uoči ovog duela favorizuje Palmeiras, ali je tradicija na strani Gremija. Ne može se reći i domaći teren, jer je ovo ipak neutralni teren.

NAŠ TIP: X (kvota 3,26)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!