BIVŠI ŠAMPION EVROPE SE VRAĆA NA STAZE STARE SLAVE: "Crveno-plavi" su nadomak osvajanja novog trofeja

V.M.

04. 07. 2024. u 10:51

U rumunskom Superkupu gledaćemo obračun između FKSB-a i Kornivul Hundeoare (19.00).

БИВШИ ШАМПИОН ЕВРОПЕ СЕ ВРАЋА НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ: Црвено-плави су надомак освајања новог трофеја

Foto: Profimedia

FKSB je osvajanjem titule osigurao igranje u Superkupu. To je bila prva titula rumunskog velikana posle devet godina pauze i dokaz je uspona koji je bivši osvajač Lige šampiona napravio u poslednjih par sezona.

Ono što je bitno za njih je da je osovina ekipe ostala na okupu, nosioci igre nisu napustili klub, a dovedeno je i par pojačanja od kojih je najzvučnije desno krilo Marius Stefanesku koji je plaćen milion i trista hiljada evra Šepšiju.

Navijače raduje poslovanje uprave koja očigledno želi klub da vrati zlatnim vremenima kada je dominirao rumunskim fudbalom i ako ovako nastave da rade, verovatno će u tome i uspeti.

FKSB je već započeo pripreme krajem juna, odigrao je dva prijateljska meča do sada i ostvario je pobede nad Apeldornom (8:0) i Almereom (2:1), tako da u dobrom ritmu dočekuje današnji meč.

Doduše, očekuje se da danas bude bez mladih talenata Olarua i Komana, kao i golmana Tarnovanua koji su bili deo rumunske reprezentacije koja je pre par dana eliminisana od Holandije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Za rivala će imati Hunedoaru koja je sve iznenadila osvajanjem kupa. U pitanju je drugoligaška ekipa koja je tako napravila ogroman uspeh i osvojili svoj prvi veliki trofej u istoriji kluba.

Ono što je posebno zanimljivo je to da Kornivul nije obezbedio plasman u prvu ligu, ali zbog osvajanja Kupa Rumunije igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope i u prvom kolu ga očekuje veoma težak zadatak jer će za protivnika imati mađarski Pakš.

Popularni "gavrani" su takođe ranije započeli pripreme nego inače i odigrali su dva prijateljska meča sa Celjem i Borcem iz Banjaluke na kojima su poraženi sa po 0:2.

Jasno je da je FKSB danas veliki favorit, a mi verujemo da će tu ulogu i opravdati.

NAŠ TIP: FKSB - Kornivul Hunedoara 1 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!