VEOMA ZANIMLJIVA BORBA ZA TITULU: Lider ima odličnu priliku da se pobedom nad "fenjerašem" zacementira na vrhu tabele

V.M.

04. 07. 2024. u 11:22

U okviru 23. kola Premijer divizije, prvoplasirani Šelburn će gostovati poslednjeplasiranoj Drogedi. Meč se igra na "Vivers parku" i počinje u 20.45.

ВЕОМА ЗАНИМЉИВА БОРБА ЗА ТИТУЛУ: Лидер има одличну прилику да се победом над фењерашем зацементира на врху табеле

Foto: Profimedia

Prvi put od 2006, kada je poslednji put bio prvak Irske, Šelburn se bori za titulu i odlično mu ide. Trenutno je prvi na tabeli sa dva boda prednosti u odnosu na Deri kaunti, od kojeg je odigrao meč manje, tako da večeras ima izglednu priliku da mu pobegne na plus pet i napravi veliki korak ka povratku na tron irskog fudbala.

Gosti igraju odlično tokom čitave sezone, a to je posebno slučaj uoči večerašnjeg susreta jer su ostvarili tri uzastopne pobede bez primljenog gola, što je postala tradicija s obzirom na stil fudbala koji igraju.

Šelburn je dosta "tvrda" ekipa, igraju mečeve sa malo golova i uzdaju se u svoju odbranu koja je najbolja u ligi sa samo 14 primljenih golova na 23 odigrane utakmice.

Glavni "krivac" za ove uspešne nastupe je menadžer ekipe, legendarni Dejmijen Daf. Nekada sjajni fudbaler koji je nosio dres Čelsija, Njukasla, Fulama... očigledno je i veoma dobar trener jer je preuzeo Šelburn 2021. godine i kroz par sezona napravio ekipu sposobnu da se bori za sam vrh tabele.

Današnjeg rivala jednostavno moraju savladati ako žele da osvoje titulu, jer igraju protiv poslednjeplasirane Drogede kojoj baš ništa ne ide od ruke ove sezone.

Ostvarila je samo tri pobede na 22 odigrane utakmice, a glavni razlog za to je veoma loša defanzivna igra, primila je čak 42 gola do sada, što je najviše od svih timova u Premijer diviziji.

Na poslednjih pet utakmica domaćin je osvojio samo jedan bod, u veoma je lošem ritmu i smatramo da će Šelburn ostvariti rutinsku pobedu na večerašnjem susretu.

Treba napomenuti i to da je Drogeda ove sezone dva puta remizirala sa liderom (2:2, 1:1), ali mi verujemo da je došlo vreme se ta serije prekine.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!