TRADICIJA KAŽE - BIĆE GOLOVA: Susreti ovih reprezentacija donose četiri gola u proseku

O. M.

06. 07. 2024. u 10:23

POSLEDNjI polufinalista EURO 2024 biće poznat posle večerašnjeg susreta Holandije i Turske, koji je zakazan s početkom u 21 čas na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ - БИЋЕ ГОЛОВА: Сусрети ових репрезентација доносе четири гола у просеку

FOTO: Tanjug/AP

Sastaju se dve ekipe od kojih se uoči početka prvenstva nije baš očekivalo da dođu u Top 4. Reč je o Holandiji koju su pojedini stručnjaci možda i pominjali kao favorita iz senke, ali baš duboke senke, ako se tako može reći, i reprezentacija Turske, koju je malo ko video i u osmini finala, a imajući u vidu da im je protivnik tamo bila favorizovana Austrija, gotovo niko im nije davao šanse za ulazak u četvrtfinale.

Ipak, Turci su igrama na EURO 2024 pokazali da su zasluženo na korak od polufinala. Od svih četvrtfinalista samo su Španija i Nemačka postigle više golova od ekipe koju predvodi Vinčenco Montela.

Kada vam je šef nekadašnji centarfor svetske klase, kakav je u najboljim danima bio Italijan, onda se ništa manje i ne očekuje od vas nego da igrate ofanzivan i atraktivan fudbal. Ako pri tome u svojim redovima imate i Ardu Gulera, Realovog tinejdžera koji, čini se sa punim pravom, nosi nadimak "turski Mesi" onda su stvari jasne - Turska je zasluženo među osam najboljih selekcija na "Starom kontinentu".

Čini se da po napadačkom talentu za Gulerom ne zaostaje mnogo ni njegov vršnjak, Juventusom Kenan Jildiz, a tu je i tek nešto stariji Kokču iz Lisabonske Benfike, a iz veznog reda vreba iskusni vezista Intera Hakan Čalhanoglu.

Ali, heroj pobede nad Austrijom bio je "nestašni" Merih Demiral, strelac dva gola od kojih je drugim ušao u anale UEFA i evropskih prventava jer ga je postigao za rekordnih 57 sekundi, što je nabrži gol svih remena u nokaut-fazi evropskih prvenstava.

Ipak, zbog radovanja posle drugog postignutog gola, kada je istakao simbol vučje glave, Demiral je drakonski kažnjen od strane UEFA, pa neće moći da pomogne drugovima u današnjem susretu, kao ni u eventualnom polufinalu.

Njegov izostanak staviće pod dodatni pritisak odbranu Turske koja je bila daleko lošiji deo tima u dosadašnjem delu prvenstva. Turci su primili bar po jedan gol na svakoj utakmici na evropskom prvenstvu do sada.

Neće, zbog žutih kartona, u timu Turske biti ni Kokčua ni Fenerbahčeovog Ismaila Jukseka, dok će s druge strane, selektor Holandije Ronald Kuman morati da sastavi startnih 11 bez  Matajsa de Lighta, koji zbog bolesti nije odigrao još ni minut na ovom Euru.

Odsustvo Bajernovog defanzivca nije se primetilo u odbrani "oranja" u utakmicama protiv Francuske i u osmini finala protiv Rumunije, ali jeste protiv Poljse i naročito protiv Austrije. Holanđani su uspeli da izgube utakmicu i prime tri gola od reprezentacije koju su u osmini finala Turci eliminisali, što je svakako razlog za paljenje crvenog alarma u svlačionici "lala".

Turska je izgubila samo jedan od poslednja četiri međusobna susreta protiv Holandije, ali je to bilo ubedljivih 6:1 u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Pre toga, Turci su ostvarili dve ubedljive pobede, 4:2 u prvoj utakmici istih tih kvalifikacija i 3:0 u kvalifikacijama za EURO 2016.

Ukupno, čak 20 golova viđeno je na pet poslednjih susreta Turske i Holandije, verujemo da će i večeras biti golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,34)
 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu