URUGVAJCI DO SADA POKAZALI NAJVIŠE: Brazil bez Vinisijusa ulazi u derbi četvrtfinala Kopa Amerika

O. M.

06. 07. 2024. u 12:01

DERBI četvrtfinala Kopa Amerike igra se u noći između subote i nedelje u Las Vegasu gde se sastaju Urugvaj i Brazil.

УРУГВАЈЦИ ДО САДА ПОКАЗАЛИ НАЈВИШЕ: Бразил без Винисијуса улази у дерби четвртфинала Копа Америка

FOTO: AP/Tanjug

Urugvaj je verovatno pokazao najviše na Kopa Americi do sada, nakon što je pobedio u tri utakmice od tri ukupnim rezultatom 9:1 i tako obezbedio prvo mesto u Grupi C.

Mnogi će reći da je imao i lakšu grupu nego Brazil, ali Panama koja je jedina i uspela da postigne gol protiv izabranika Marsela Bijelse i domaćin Sjedinjene Američke Države, nisu nimalo naivni protivnici, dok se to za Boliviju već ne može reći. Ali, ni Brazil nije imao mnog oteške protivnike, ne računajući Kolumbiju protiv koje su jedva sačuvali bod nakon što su poveli golom iz slobodnog udarca koji je izveo Rafinja.

"Nebesko-plavi" su započeli turnir pobedom od 3:1 nad Panamom pre nego što su sa 5:0 deklasirali Boliviju u drugom kolu. Golom MAtijasa Oliveire savladali su i SAD i tako eliminisali domaćina iz daljeg takmičenja, što je prvi put u istoriji Kopa Amerika da organizator turnira nije prošao u nokaut fazu. 

Marselo Bielsa je isključen u toj utakmici. Kontroverzni Argentinac, "zanimljivog" nadimmka ("ludak") je sada pobedio u 10 od svojih 15 utakmica otkad je na čelu reprezentacije Urugvaja od kada je preuzeo vlast u maju prošle godine.

Urugvaj je jasno istakao kandidaturu za osvajanje naslova. Urugvaj je inače surekorder ui broju titula sa Argentinom, obe reprezentacije imaju po 15 naslova, ali "la selesta" nije bila šampion Južne Amerike od 2011. godine.

Od tada čak nijednom nisu igrali ni polufinale. Četiri uzastopne Kopa Amerike su bez plasmana među četiri najlja, a to im se pre toga ukupno u istoriji desilo samo šest puta.

Međutim, Urugvaj je pokazao da ima sve preduslove da prođe do kraja ove godine i može da bude optimističan u pogledu uspeha u nedelju pošto su u oktobru prošle godine obezbedili pobedu nad Brazilom od 2:0 u svom poslednjem takmičarskom susretu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, koje će se takođe održati na tlu Sjedinjenih Američkih Država, ali delom i u meksiku i u Kanadi.

Na tom poslednjem međusobnom susretu blistao je jedan Urugvajac koji helb zarađuje u Brazilu, vezista Flamenga Nikolas de la Kruz. Uz njega se istakao i napadač Liverpula Darvin Nunjez. 

Ova dvojica su uz Tolukinog Maksimilijana Arauha ključni igrači i na ovom Kopa Amerika. Arauho i Nunjez dele drugo mesto na listi strelaca iza Argentinca Lautara MArtineza, a De la Kruz je drugi asistent prvenstva do sada.

Posle više nesrećnog nego neslavnog ispadanja sa Mundijala u Kataru, Urugvaj je imao samo jedan kiks, poraz od Ekvadora u kvalifikacijama za naredno svetsko prvenstvo. Iako su poveli u toj utakmici, opuštanje u nastavku susretakaznio je sa dva gola defanzivac Korintijansa Feliks Tores.

Brazil je stigao u nokaut fazu Kopa Amerike treći uzastopni put, ali im je remi protiv Kolumbije doneo znatno težeg rivala. Ipak, sistem takmičenja na Kopa Amerika je takav da bi ih svakako u polufinalu čekao Urugvaj ili Panama s kojom će u četvrtfinalu igrati Kolumbija.

"Selesao" je dobro započeo utakmicu punu živosti, pošto je Rafinja sjajnim slobodnim udarcem otvorio rezultat u 12. minutu. Međutim, Danijel Munjoz je poravnao u nadoknadi vremena prvog poluvremena, a Kolumbija je ograničila Brazil na samo tri udarca u gol.

Selektor "kanarinaca" Dorival Žunior je tvrdio da je Brazil mnogo oštećen od strane sudija koji su odlučili da ne dosude penal za njegovu ekipu.  Brazil je inače prvenstvo otvorio remijem bez golova protiv Kostarike, da bi u drugom kolu ubedljivo savladao ekipu Paragvaja.

Iako Brazil još nema poraz otkako je Dorivalu januaru preuzeo selektorsku dužnost, njegov bilans nije baš tako sjajan jer ima tri pobee i čak četiri remija u sedam utakmica na klupi "seleksaa".

Nakon što je izgubio u finalu Kopa Amerike 2021. godine, Brazil želi da ove godine napravi iskorak i dođe do desetog naslova

bude još jedan bolji i osvoji 10. titulu u Južnoj Americi, ali prvo moraju da testiraju svoju snagu protiv ekipe iz Urugvaja u formi koju su pobedili devet puta u poslednjem meču. 13 susreta u svim takmičenjima, postigavši najmanje dva gola u osam od tih prilika.

Ovo će biti jubilarni 80. susret Brazila i Urugvaja. Brazil je značajno uspešniji sa 40 poeb. Urugvaj ima 22, dok su 17 puta odigrali neodlučeno.

Ipak, trenutna forma obe ekipe, kao i činjenica da će Brazil igrati bez kažnjenog (nagomilani žuti kartoni) Vinisijusa Žuniora, daju blagu prednost Urugvaju.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 2,08)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?