NEOČEKIVAN PAD VELIKANA: "Trikolori" se prošle godine borili za titulu, a sada za opstanak!

V.M.

10. 07. 2024. u 07:40

NA otvaranju 16. kola brazilske Serije A fudbaleri Gremija će ugostiti Kruzeiro (22.30). Meč se igra na stadionu "Frasisko Sedil", a ne na "Gremio areni" koja i dalje nije u funkcionalnom stanju posle poplava koje su je zadesile u junu.

НЕОЧЕКИВАН ПАД ВЕЛИКАНА: Триколори се прошле године борили за титулу, а сада за опстанак!

Foto: Profimedia

Nakon što su prošle godine zauzeli drugo mesto u Seriji A i borili se za titulu do samog kraja prvenstva, očekivalo se da Gremio ponovo vodi glavnu reč u brazilskom šampionatu, ali desila se sušta suprotnost.

Domaćin igra veoma loše, u potpunosti je izgubio svoju napadačku oštrinu odlaskom Suareza, postigao je samo deset golova do sada i ostvario tri pobede, pa i ne čudi što se nalazi na razočaravajućem 18. mestu i zaostaje tri boda za Kujabom koja je prva ekipa iznad zone ispadanja.

Nakon serije veoma slabih rezultata, "trikolori" su krajem juna donekle podigli formu. Vezali su tri meča bez poraza u kojima su savladali Fluminense uz remije sa Atletiko Gojasom i Palmeirasom, ali taj niz proteklog vikenda okončala je Žuventuda koja ih je rutinski pobedila s rezultatom 3:0.

To je bio čak osmi poraz Gremija ove sezone, a glavni razlog za to su pomenute veoma loše napadačke igre velikana koji je sa deset datih golova najneefikasnija ekipa Serije A.

Sa samo jednom pobedom u ligi od početka juna, domaćinu će verovatno večeras nedostajati samopouzdanja, ali će izabranici Portalupija biti donekle ohrabreni činjenicom da su deset od svojih 11 sakupljenih bodova osvojili kod kuće, mada vredi napomenuti da večeras neće igrati na svojoj "Gremio areni".

Poznati stadion je nefunkcionalan zbog poplave koja ga je zadesila u junu mesecu, tako da dok se to ne sredi "trikolori" će svoje domaće mečeve igrati na stadionu "Fransisko Sedil", ali podrška vernih fanova sa tribina sigurno neće izostati.

Sa druge strane, Kruzeiro igra solidno ove sezone i nalazi se u gornjem delu tabele na osmoj poziciji sa 23 sakupljena boda.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo kod njega je da je u pitanju striktno domaćinska ekipa. Kruzeiro je na svom terenu ove sezone osvojio maksimalnih 18 bodova na šest odigranih utakmica, ali tu formu nije uspeo da prenese na gostovanja na kojima kao da igra druga ekipa.

Na osam mečeva na strani ostvario je samo jednu pobedu i sakupio mizernih pet poena, tako da ukoliko to popravi mogao bi konkurisati za sam vrh tabele pošto zaostaje osam bodova za vodećim Flamengom od kojeg je odigrao meč manje.

Kruzeiro se trenutno nalazi u seriji od tri vezana poraza u gostima, a usput je ostvario veoma lošu gol-razliku na tim utakmicama (1:7).

Što se tiče istorijata međusobnih duela, Gremio pred svojim navijačima nije izgubio od Kruzeira na minulih pet obračuna, a poslednji put kada je to bio slučaj bilo je 2017. godine.

Oba tima će večeras imati problema za izostancima. Domaćini će biti bez Dijega Koste, Roberta, Mile, Enrike i Da Silve, dok će kod gostiju meč propustiti Dinenjo, Viana i Rafa Silva.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP:|XvX (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone