DEČIĆ PIŠE NOVE STRANICE CRNOGORSKOG FUDBALA: Vreme je da "večiti šampion Velsa" uradi nešto u Evropi

O. M.

09. 07. 2024. u 11:01

MESEC i po dana nakon što su ispisali istoriju srnogorskog fudbala, igrači Dečića debitovaće u kvalifikacijama za ligu šampiona.

ДЕЧИЋ ПИШЕ НОВЕ СТРАНИЦЕ ЦРНОГОРСКОГ ФУДБАЛА: Време је да вечити шампион Велса уради нешто у Европи

FOTO: Profimedia

Tuzani će od 20 časova gostovati na stadionu "Park hol" u Osvestriju. Osvestri je gradić sa engleske strane velško-engleske granice, a na njemu domaće utakmice igra TNS čije sedište je u obližnjem Lansantfrajdu koji je administrativno u Velsu.

TNS je "večiti" šampion Velsa, osvojili su 16 titula, od čega 11 u poslednjih 14 godina. Od 2000. kada su prvi put zaigrali u Ligi Velsa samo jednom su bili ispod trećeg mesta.

Dečić je za razliku od njih prvi put stigao do naslova prvaka Crne Gore. Ovaj klub iz podgoričkog predgrađa sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler Partizana (učestvovao u osvajanju Kupa 2001), OFK Beograda i Majnca Milorad Peković. On je trenerski zanat jedno vreme pekao i u Čukaričkom gde je bio asistent tadašnjem treneru Dušanu Kerkezu.

Dečiću ovo neće biti debi u Evropi. Prethodne dve sezone predstavljal isu Crnu Goru u Ligi konferencija, ali su ova puta zaustavljani na prvoj prepreci. Trenutni evropski bilans im je jedna neodlučena utakmica i tri poraza, a nadaće se da će na velško-engleskoj granici ostvariti i prvu pobedu. Ona bi mnogo značila crnogorskoj ligi na UEFA rang-listi gde naši susedi poslednjih godina dodiruju samo dno evropskog fudbala.

TNS nije prošao prvo pretkolo nekog evropskog kupa od 2022. godine kada su stigli čak do treće runde kvalifikacija za Ligu konferencija, eliminisavši glentoran iz Severne Irske i Kauno Žalgiris iz Litvanije, da bi ih na pretposlednjoj prepreci zaustavila Viktorija iz Plzena i to tek posle penala. 

A na pobedu u kvlifikacijama za Ligu šampiona čekaju od 2020. godine kada su savladali predstavnika nepostojeće države Feronikeli iz srpskog grada Glogovca na Kosovu i Metohiji.

Klinki na link za NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,58)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRINC DŽORDŽ DANAS SLAVI 11. ROĐENDAN: Kejt Midlton objavila novu fotografiju (FOTO)