VREME JE DA PRORADE I ENGLEZI: Ko će na megdan Španiji, atraktivni Holanđani ili neubedljivi "Gordi Albion"

O. M.

10. 07. 2024. u 11:00 >> 12:00

FUDBALERI Engleske i Holandije igraju drugo polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu, EURO 2024. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Vestfalen" u Dortmundu.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПРОРАДЕ И ЕНГЛЕЗИ: Ко ће на мегдан Шпанији, атрактивни Холанђани или неубедљиви Горди Албион

FOTO: Profimedia/ IMAGO

Englezi su na ovaj Euro došli sa epitetom glavnog favorita za osvajanje takmičenja i ne može se reći da su ga opravdali, kako u grupnoj fazi, iako su zauzeli prvo mesto u grupi "C", a još manje u utakmici osmine finala protiv Slovačke kada su u poslednjim sekundama meča izborili produžetke pa u nastavku iskoristili pad morala od slovačkih fudbalera i činjenicu da je selektor Frančesko Kancona izveo najbolje igrače sa terena.

Još teže su prošli četvrtfinale, kada su protiv Švajcarske morali da izvode jedanaesterce.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Engleska je do sada uspela da u 90 minuta igre pobedi samo Srbiju, a i našu reprezentaciju ne baš ubedljivom igrom i možda ipak nezasluženo imajući u vidu dešavanja na terenu u drugom poluvremenu.

Uprkos brojnim kritikama na račun igre i ponašanja pojedinih zvezda tima, a najviše na račun selektora Gareta Sautgejta, Engleska je uspela da nekako ispod radara dođe do ovog polufinala, a to je treće polufinale "tri lava" na četiri velika takmičenja otkad ih predvodi Sautgejt. Među četiri nisu stigli samo u Kataru pre dve godine, kada ih je u četvrtfinalu zaustavila Francuska.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Treba reći da je taj poraz od "galskih petlova" bio i poslednji takmičarski za "Gordi Albion", pošto su od tada vezali 13 utakmica bez izgubljene, sedam čistih pobeda, po jednu posle produžetaka i penala i pet neodlučenih. 

To je takođe bila i poslednja takmičarska utakmica u kojoj su primili više od jednog gola, i jedna od dve uopšte, samo su još u remiju 2:2 sa Belgijom primili dva.

Tako dobar bilans (ne)primljenih golova nije rezultat defanzivne takktike, ili bolje rečeno nije to bio slučaj pre ovog Evropskog prvenstva, na kome se ipak nazire da je fokus na čuvanju rezultata, uprkos velikom napadačkom potencijalu u vidu Harija Kejna, Džuda Belingama, Fila Fodena i ostalih zvezda evropskog fudbala.

Takva igra, sigurno je, ne može da privuče mnogo simpatija od neutralnih fanova fudbala, koji će večeras verovatno listom biti na strani Holandije. Jer, "oranje" igra mnogo atraktivniji fudbal, uz Španiju možda i najlepši u dosadašnjem toku Eura.

Holandija je u drugu fazu stigla kao trećeplasirana u grupi sa Austrijom i Francuskom, ispred Poljske. U četvrtfinalu su imali problema sa Turskom, koja je senzacionalnim igrama ovde u Nemačkoj pobrala brojne simpatije. 

Holanđani su tako prvi put posle 20 godina izborili polufinale Evropskog prvenstva, a prvi put posle 10 godina polufinale bilo kog velikog takmičenja.

Sa Engleskom nemaju lepa iskustva na Evropskim prvenstvima jer su 1996. godine doživeli debakl 1:4. Tada je u srcu engleske odbrane igrao današnji selektor Garet Sautgejt koji se s druge strane ne seća po lepom poufinala Lige nacija iz 2019. godine kada je Holandija pobedila sa 3:1 posle produžetaka, iako je do 80. minuta vodila sa 1:0.

Iz te utakmice u sastavu Engleske danas su samo golman Pikford, desni bek Kajl Voker čijim auto-golom je Holandija stigla do preokreta i zadnji vezni Deklan Rajs.

Ova utakmica nije nimalo laka za klađenje. Istorija međusobnih duela nalaže da se igra na GG. Ako bi se pitali samo Holanđani, to odgovara i sadašnjem stanju stvari. S Englezima je stvar malo drugačija na ovom Euru, ali možda je vreme da i oni prorade.

Klikni na link za NAŠ TIP: GG (kvota 2,20)

PREDLOG ZA HRABRIJE: 2+T1&2+T2 (kvota 9,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone