BORAC POČINJE BORBU ZA EVROPU: Albanski debitant bez šansi u Banjaluci

O. M.

10. 07. 2024. u 10:26

U prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, banjalučki Borac dočekuje Egnatiju, u sredu od 21 čas, na Gradskom stadionu.

БОРАЦ ПОЧИЊЕ БОРБУ ЗА ЕВРОПУ: Албански дебитант без шанси у Бањалуци

FOTO: FK Borac Banjaluka

Ovo će biti treći pokušaj Banjalučana da se domognu grupne faze Lige šampiona i nadamo se da će biti treća sreća. Duel sa albanskim predstavnikom bitan je jer u slučaju prolaza dalje Borac ima zagarantovano mesto u trećem pretkolu Lige Evrope, a poraženi iz te runde kvalifikacija ide direktno u Ligu konferencija.

Prvi pokušaj 2011/12. završen je već na prvoj stepenici. Borac je bio slobodan u prvom pretkolu, a u drugom je naleteo na Makabi iz Haife koji je bio ubedljiv u revanšu, iako je Borac ostvario pobedu u Banjoj Luci. 

Pre tri godine Borac je morao da igra i prvo kolo kvalifikacija kada ga je dočekao rumunski Kluž. Bili su blizu senzacije Banjalučani, ali je posle produžetaka dalje otišao Kluž.

U redovima "crveno-plavih" vlada optimizam pred utakmicu. Novi šef stručnog štaba Mladen Žižović, koji je uoči nove sezone na toj funkciji zamenio Vinka Marinovića, po sopstvenom priznanju nije pristalica defanzivnog fudbala i najavio je napad na gol Egnatije. 

Borac je imao tri probne utakmice uoči početka kvalifikacija. Odigrali su 2:2 sa Celjem, a pobedili Arad sa 2:1 i Hunedoaru sa 2:0.

Protivnik srpskom klubu biće albanski predstavnik Egnatija, debitant u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa samo jednom sezonom iskustva igranja evrokupova. Šampion Albanije je prošle sezone igrao kvalifikacije za Ligu konferencija, ali je zaustavljen na prvoj prepreci od strane Ararata iz Jermenije, posle lošijeg izvođenja penala. U revanšu te utakmice koji je završen rezultatom 4:4, dva gola za Egnatiju postigao je nekadašnji reprezentativac Rafael Dvamena koji je samo četiri meseca kasnije preminuo od srčanog udara tokom utakmice Egnatije i Parizanija.

Zanimljiv je način na koji je Egnatija stigla do titule. U Albaniji četiri prvoplasirane ekipe igraju plej-of. Posle 36 kola u prvenstvu Albanije, tim iz Rogožine je bio bodovno poravnat sa Partizanijem iz Tirane, treća je bila Vlaznija, a četvrti Skenderbeg. Sve utakmice igraju se na neutralnom terenu, a u slučaju nerešenog posle 90 minuta dalje ide boljeplasirani tim iz prvenstva. Egnatija je odigrala bez golova protiv Vlaznije, a Partizani je sa 2:1 savladao Skenderbega. 

U finalu, Egnatija je pobedila sa 1:0 i tako osvojila duplu krunu, pošto je dve nedelje ranije, na istom stadionu u finalu Kupa savladala Kuteši s istim, minimalnim rezultatom.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi