"MALI MESI" PREDVODI PALMEIRAS DO ODBRANE TITULE: Atletiko sve dublje tone na tabeli

O. M.

11. 07. 2024. u 09:16

ŠAMPION Brazila Palmeiras dočekuje Atletiko Gojanense u 16. kolu Serije A. Utakmica se igra s početkom pola sata posle ponoći po našem vremenu na stadionu "Alijanc parke".

МАЛИ МЕСИ ПРЕДВОДИ ПАЛМЕИРАС ДО ОДБРАНЕ ТИТУЛЕ: Атлетико све дубље тоне на табели

FOTO: Profimedia/ IMAGO

Palmeiras će pokušati da ostvari šestu vezanu pobedu kod kuće, dok će "zmajevi" nastojati da prekinu niz od šest uzastopnih utakmica bez pobede.

Neće im biti nimalo lagana ta misija, pošto već deset utakmica nemaju pobedu nad Palmeirasom bilo gde i u kom takmilenju da se igra, a "veliki zeleni" je vezao četiri pobeda protiv ovog protivnika pred svojim navijačima.  

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ovo "pred svojim navijačima" treba posebno istaći, jer je u međuvremenu Gojanense pobedio jednom na ovom vrućem gostovanju, ali tokom pandemije korone  zbog čega se utakmcia igrala pred praznim tribinama.

U nedelju je Palmeirs uzeo tri boda protiv Baije u derbiju kola. Meč je golom i asistencijom rešio mladi Estevao Vilijan, zvzeda u usponu brazilskog fudbala koji će od prvog jula naredne godine pojačati Čelsi. Prema zakonu mora da sačeka da napuni 18 godina, baš kao i njegov nešto stariji klupski drug, ne zadugo, Endrik.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tako će Palmeiras za manje od 12 meseci ostati bez dva svoja bisera pošto će Endrik narednog meseca pojačati Real Madrid. Za razliku od Endrika, koji voli Real Madrid i porede ga sa njegovim idolom Kristijanom Ronaldom, estevao je navijač Barselone i obožava Mesija. Čak mu je, dok je bio mlađi, nadimak bio "Mesinjo" (mali Mesi).

On je na poslednjih osam utakmica postigao četiri gola i upisao tri asistencije, pa poređenje sa slavnim Argentincem možda i ima osnova, ali strpimo se još godinu dana da ga vidimo na evropskoj sceni.

Palmeiras je sada ostao neporažen u 11 od poslednjih 12 mečeva u svim takmičenjima — ostvario je osam pobeda i tri remija — uz poraz od 3:0 koji mu je nanela Fortaleza na stadionu "Kastelao" 27. juna.

Ovaj impresivan niz rezultata doneo im je skok na treće mesto posle nešto sporijeg starta. Sada su izabranici Abela Fereire izjednačeni bodovno sa drugoplasiranim Botafogom i imaju samo bod manje od lidera Flamenga. 

Kako se sezona približava sredini, Atletiko Gojaniense sve više tone na dno tabele, pošto je ostvario samo dve pobede iz 15 ligaških mečeva do sada. Znimljivo, obe su došle u gostima, protiv Vitorije i protiv Fluminense. Upisali su samo još dve pobede u sezoni, rotiv niželigaša Bruskea u obe utakmice šesneastine finala Kupa. Inače je Atletiko odbranio titulu u šampionatu države Goja, gde je izgubio samo dve utakmice u ligaškom delu.

Oba ta poraza upisali su u gostima, dok su kod kuće imali savršen skor. Za razliku od državnog prvenstva, u saveznom se muče na svom terenu, gde su jedina ekipa koja još nema pobedu. 

Prošle nedelje poraženi su od imenjaka iz Parane sa 2:1. Poveli su početkom drugog poluvremena ali su brzo primili izjednačujući gol, da bi se igra raspala sredinom drugog dela kada su ostali sa igračem manje na terenu.

Derek zbog tog crvenog kartona nema pravo nastupa, a "zmajevi" će biti oslabljeni i za povređenog Pedra Enrike. S druge strane u Palmeirasu nedostaju povređeni, Lazaro, Romulo i Bruno Rodrigez, dok je Ričard Rios na Kopa Amerika gde je sa Kolumbijom stigao do finala u kome "trikolore" čekaju svetski i južnoamerički šampioni Argentina.

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 3,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!