ONI SU PREKINULI DOMINACIJE "VEČITIH PRVAKA": Nema više Astane i Šerifa, sad su tu Ordabasi i Petrokub

O. M.

10. 07. 2024. u 14:35

U prvom meču današnjeg programa kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se Ordabasi i Petrokub, na stadionu "Kazimukan Munaitpasov" sa početkom u 17 časova.

ОНИ СУ ПРЕКИНУЛИ ДОМИНАЦИЈЕ ВЕЧИТИХ ПРВАКА: Нема више Астане и Шерифа, сад су ту Ордабаси и Петрокуб

Foto: Profimedia

Ordabasi je prošle sezone prekinuo sedmogodišnju dominaciju Astane u prvenstvu Kazahstana. Za asda im dobro ide i u novoj sezoni koja je već stigla do 12. kola, jer su prvi sa 25 bodova.

Prvi strelac tima je Uzbek Jasur Jakšiboev koji je postigoa pet golova na deset utakmcia.

Ordabasi je dobro poznat našim ljubiteljima fudbala i klađenja, jer je pre nekoliko godina ispao od Čukaričkog u kvlaifikacijama za Ligu Evrope, a pre desetak godina je eliminisao Jagodinu u istom takmičenju. To je bio prvi od samo dva puta kada je Ordabasi prošao u narednu rundu evropskih takmičenja.

Najveći uspeh u međunarodnom fudbalu Ordabasi je ostvario 1997. godine kada je stigao do četvrtfinala azijsog Kupa pobednika kupova. 

Inače, u ovom timu nastupa, na pozajmici iz Partizana, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Zlatan Šehović.

Slično današnjem protivniku i Petrokub je prekinuo dominaciju jednog kluba u domaćem prvenstvu. Posle skoro decenijske vladavine Šerifa, Petrokub je osvajanjem duple krune izbio na glavnu scenu. Prethode tri godine pokušavali su da dođu do grupne faze Lige konferencija, ali im nije uspevalo. Ako eliminišu Ordabasi, obezbediće to ove sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)