NISU PRVOLIGAŠI, A IGRAJU KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Osvajačima rumunskog kupa se ne piše dobro na današnjem meču

V.M.

11. 07. 2024. u 10:35

U prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Pakša će ugostiti Hunedoaru (19.00).

НИСУ ПРВОЛИГАШИ, А ИГРАЈУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Освајачима румунског купа се не пише добро на данашњем мечу

Foto: Profimedia

Pakš je prošle sezone igrao dosta dobar fudbal, ali nije mogao da izdrži tempo nametnut od strane eventualnog šampiona Ferencvaroša i na kraju se morao zadovoljiti drugim mestom.

To je značilo da je obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope u kojima će igrati drugi put u svojoj istoriji. Prvi put je to učinio pre 12 godina i tada je dogurao do trećeg kola u kojem ga je savladao Harts.

Što se tiče ove sezone, Pakš se naporno pripremao za nju i odigrao je čak pet prijateljskih utakmica, tako da je fizički i te kako spreman za evropsku avanturu.

Na tih pet utakmica upisao je tri pobede uz poraz i remi, a zanimljivo je to da je taj nerešeni meč odigrao sa novopečenim srpskim superligašem, Jedinstvom iz Uba (0:0).

Sa druge strane, Hunedoara je iznenadila sve osvajanjem Kupa Rumunije, u pitanju je drugoligaška ekipa koja je tako napravila ogroman uspeh i osvojili svoj prvi veliki trofej u istoriji kluba.

Iako su zauzeli drugo mesto u drugoj ligi, zbog finansijskih problema će i ostati tamo jer nisu imali novca da plate licencu potrebnu za igranje u eliti.

Ovu sezonu nisu započeli dobro, doživeli su dva poraza na pripremama, a uz to su izgubili i finale Superkupa protiv FKSB-a (0:3).

Pakš je veliki favorit na večerašnjem susretu i očekujemo da to opravda pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijsk igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 13:59

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!