VELIKAN IZ KOMŠILUKA JE SPREMAN DA SE BORI ZA TITULU: "Železničari" ne bi trebali da imaju problema sa "crvenim vukovima"

V.M.

14. 07. 2024. u 08:30

U jedinoj utakmici današnjeg programa rumuske Superlige, Kluž će ugostiti Dinamo Bukurešt na stadionu "Dr. Konstantin Radulesku" (18.00).

ВЕЛИКАН ИЗ КОМШИЛУКА ЈЕ СПРЕМАН ДА СЕ БОРИ ЗА ТИТУЛУ: Железничари не би требали да имају проблема са црвеним вуковима

Foto: Profimedia

Nakon što je između 2017. i 2022. godine dominirao rumuskim fudbalom osvojivši pet uzastopnih titula, u poslednje dve sezone to nije bio slučaj i "železničari" su orni da se vrate na vrh tabele.

Iako su prošlu sezonu završili sa samo tri boda zaostatka u odnosu na šampionski FKSB, to izgleda dosta bliže nego što je zaista bilo jer je nekadašnji osvajač Lige šampiona osvojio samo četiri poena na poslednjih pet ligaških utakmica, tako da je ta razlika bila znatno veća sve dok FKSB nije matematički osvojio titulu.

Upravi je jasno bilo da preko leta mora da se radi na rekonstrukciji tima i Kluž novu kampanju dočekuje sa dosta novih lica koja su dovedena kako bi se napalo prvo mesto.

Evidentno je to da se gledalo da se dovedu što iskusniji igrači, fudbaleri koji imaju iskustva igranja u kvalitetnim ligama širom Evrope, a posebno se radilo na defanzivi pošto su najplaćeniji bili štoperi Bolgado i Kresić koji su pojačali klub iz Santosa, odnosno Rijeke.

Veliki minus je odlazak Filipa Otelea u Al Vahdu, ali ponuda od tri i po miliona je bila predobra da se odbije i bila je potrebna da se "napuni kasa" i da se finansijski stabilizuje klub.

Što se tiče priprema, Kluž je odigrao tri priajteljske utakmice sa Slaskom, Slovanom i LASK-om. Redom je beležio poraz, pobedu i remi, a zanimljivo je to da je svakom meču postizao tačno po jedan gol.

Za rivala na startu prvenstva imaće Dinamo iz Bukurešta koji se baš muči u nekoliko poslednjih godina, a jedno vreme je i bio član drugog razreda rumunskog fudbala.

Prošle sezone se vratio u elitu i grčevito se borio za opstanak, a na kraju je došao do njega pobedivši Ciceredu u plej-aut ukupnim rezultatom 2:0.

Ovaj osamanestostruki šampion nije ni blizu sile kakva je nekada bio, ali polako ide u pravom smeru i jedna mirna sezona sa rutinskim opstankom bi mu trebala biti cilj ove godine.

Dinamo je takođe napravio velike promene u ekipi, došlo je i otišlo dosta igrača, biće potrebno da se ekipe uklopi i navijači bi trebali imati strpljenja.

Ako je verovaoti čuvenom sajtu transfermarktu, ova ekipa će se boriti za opstanak jer po njemu tim vredi nešto preko sedam miliona evra i jedan je od "najjeftinijih" u Superligi.

Tim iz prestonice je na pripremama odigrao četiri utakmice, na njima je ostvario dve pobede (Domžale, Bistrica) uz remi (Unirea) i poraz od Krivbasa u generalnoj probi rezultatom 0:2.

Kluž je prošle sezone savladao "crvene vukove" sa 4:0 pred svojim navijačima i očekujemo sličan ishod na današnjem meču.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

I DALJE NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta!