"FENJERAŠ" JEDNOM VEĆ IZNENADIO LIDERA OVE SEZONE: Fudbaleri Bodea moraju da sačuvaju fokus

O. M.

13. 07. 2024. u 08:17

LIDER norveške Eliten serije Bode/Glimt gostuje Sandefjordu ove subote,

ФЕЊЕРАШ ЈЕДНОМ ВЕЋ ИЗНЕНАДИО ЛИДЕРА ОВЕ СЕЗОНЕ: Фудбалери Бодеа морају да сачувају фокус

Foto: Profimedia

Susret prvog i poslednjeg na tabeli zakazan je s početkom u 17 časova na "Komplet Areni".

Domaćini imaju samo 10 bodova nakon 14 utakmica i zaostaju četiri boda za sigurnom zonom, dok gosti imaju solidnih pet bodova prednosti na vrhu tabele.

Sandefjord je konstantno na ivici zone ispadanja tokom poslednje dve sezone u Eliteseriji, a 2022. je opstanak morao da izbori preko baraža. Prošle sezone je za samo dva boda izbegao tu sudbinu.

Ove sezone, čini se da je tim Andreasa Tegstroma konačno predodređen za ispadanje, pošto trenutno drži dno ligaške tabele sa samo 10 bodova iz 14 utakmica, iz dve pobede i četiri remija, zbog čega njihova nastojanja da produže petogodišnji ostanak u prvoj ligi izgledaju sve manje verovatna.

Sa trenutnom stopom od 0,71 poen po utakmici, Sandefjord je na putu da završi sa 21 bodom, što je dva boda manje nego što su imali kada su poslednji put ispali, 2018. godine. Ujedno, niko ko je u poslednjih 13 godina osvojio toliko ili manje bodova nije uspeo da sačuva status.

Ako žele da izbegnu tu sudbinu,moraće da poboljšaju trenutnu formu zbog koje su osam ligaških mečeva prošli bez pobede, izgubivši pet utakmica u tom razdoblju.

Nade im budi podatak da su i prošle sezone značajno napredovali u drugom elu prvenstva. Sakupili su tada 18 od svojih 31 boda u poslednjih 15 mečeva. Još jedna pozitivna stvar u oči dolaska lidera je ta da su s njima već izašli na kraj jednom ove sezone, kada se duel završio neodlučeno.

Što se tiče gostiju, oni su se poslednjih godina etablirali kao dominantna snaga u norveškom fudbalu, osvojivši tri od četiri poslednja šampionaska naslova.

Kjetil Knutsen je odigrao ključnu ulogu u izuzetnom usponu Bodoa/Glimta na vrhunac Eliteserije, pošto je preuzeo kontrolu nad klubom pre povratka u najviši rang 2018. gosine, a nakon ispadanja 2016. godine.

Knutsenova ekipa sada izgleda na putu da obezbedi svoju četvrtu titulu u pet godina, držeći pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bran, kojeg su ponizili sa 5:1 u pprethodnom kolu, Uz to, imaju i utakmicu manje od najbližeg pratioca.

"Žuta horda" je izgubila samo jednom tokom cele sezone, šokantan poraz od 1:0 od Ham Kama. Inače, Bode/Glimt može se pohvaliti najboljim rezultatom u ofanzivi i defanzivi u celoj diviziji. Molde ih donekle prati kao napadačka ekipa, sa dva gola manje postignuta, a najbliži kad je reč o primljenim golovima im je ekipa Fredrikstafda koja je primila (samo) četiri boda više od njih.

Zabrinjavajući niz od tri prvenstvene utakmice bez pobede krajem maja, njihov najduži niz bez pobeda od septembra 2022, nakratko je poremetio Bodo/Glimtov pohod na titulu pošto su tada nakratko bili pali na drugo mesto, međutim, uzastopne pobede u naredna tri meča su ih vratile u pravi ritam.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 1,53)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!