NIJE KRASNODAR ZVEZDA: Osvajač duple krune ima priliku da prigrli prvi trofej u sezoni

O. M.

13. 07. 2024. u 07:42

BLIŽI se početak sezone u Rusiji, a šampion Zenit priveo je kraju pripreme i sada će seboriti za prvi pravi trofej u sezoni, Superkup.

НИЈЕ КРАСНОДАР ЗВЕЗДА: Освајач дупле круне има прилику да пригрли први трофеј у сезони

FOTO: FK Crvena zvezda

Protivnik osvajaču duple krune je Krasnodar koji je do špslednjeg kola vodio borbu sa Zenitom i moskovskim Dinamom za šampionsku titulu.

Ruski velikan je prošle godine ponovo osvojio titulu i potvrdio svoju dominaciju u domaćoj ligi, a do sada se u prelaznom roku radilo samo na jačanju ekipe.

Vredi napomenuti i to da će Zenit šesti put uzastopno igrati u meču za Superkup Rusije, a u poslednja četiri slučaja tim je osvojio trofej. Pored toga, klub iz Sankt Peterburga je osmostruki osvajač ove titule, što je najbolji rezultat među svim ruskim timovima.

Niko od bitnijih fudbalera nije napustio ekipu, a dovedeno je nekoliko zanimljivih i talentovanih igrača. Tu listu predvode Glušenkov i Volkov, a ne treba zaboraviti ni Vilsona Isidora.

Svoj kvalitet Zenit je pokazao na startu prijateljskog turnira kada je dominantno savladao Soči s rezultatom 5:2, a nakon toga je bio bolji i od Taljaresa (1:0) u meču koji su obeležila čak tri dodeljena crvena kartona.

Onda je na red došao šampikn Srbije Crvena zvezda, a taj meč pripao je našoj ekipi. Iako je Zenit poveo preko Klaudinja već u petom minutu, preokret su režirali iskusni Aleksandar Katai i talentovani Stefan Leković.

Što se tiče Krasnodara, oni su u pripremnom periodu odigrali tri utakmice i redom pobeđivali Kuban, Dinamo Mahačkalu i Rostov, sve lokalne rivale.

Ekipa Krasnodara je pobedila u poslednjem kolu prošlogodišnje Premijer lige, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje šampionske titule. Samo su pokvarili posao moskovskom Dinamu i sprečili ga da se posle skoro pola veka ovenča lovorikama.

Tim je zaostajao samo bod za Zenitom i zauzeo drugo mesto na tabeli, čime je dobio pravo da se takmiči za Superkup. Krasnodar će prvi put u svojoj 16-godišnjoj istoriji igrati na ovom turniru. Pre ovoga klub je imao samo dva meča za trofej, i to oba puta u Kupu Rusije i oba susreta Krasnodar je izgubio na penale.

Defanzivac Lukas Olasa, vezista Kevin Kastanjo i napadač Džon Kordoba su sa reprezentacijama i neće igrati u predstojećem meču.

Krasnodar je zadržao sve ključne igrače iz šrošle sezone, a pored toga se i pojačao iskusnim napadačem Fedorom Smolovim. Tim Murada Musajeva nije imao problema sa učinkom, Krasnodar je postigao najmanje jedan gol u sedam od poslednjih 10 zvaničnih mečeva.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)