KUJABA JE ZAUSTAVILA FLAMENGO: MOže li i najboljeg domaćina u Seriji A?

O. M.

13. 07. 2024. u 08:40

BAIJA dočekuje Kujabu u okviru 17. kolu brazilske Serije A.

КУЈАБА ЈЕ ЗАУСТАВИЛА ФЛАМЕНГО: МОже ли и најбољег домаћина у Серији А?

Foto: Profimedia

Domaćin kod kuče ima svih sedam pobeda iz sedam utakmica, dok se gosti muče u poslednjih pet utakmica bez pobede. Doduše doživeli su samo jedan poraz u tom periodu, uz četiri neodlučene.

Osim Baije, samo još Kruzeiro ima stoodstotan učinak kod kuće, ali šest od šest. Baija je pred svojim navijačima primila samo tri gola, a postigla 13. Sada ima priliku da se bodovno izjednači sa Botafogom i Palmeirasom na čelu tabele, s tim što bi imala utakmicu više od ova dva rivala u borbi za titulu.

SAmo su loši rezultsti na strani sprečili ekipu koju s klupe predvodi legendarni golman Rodžerio Ceni da već sada bude lider prvenstva, ali i ovako Baija ima priliku da se bori za prvu titulu posle 1988. godine.

Verovatno značajna pobeda na gostovanju kod Atletiko Paranaensea sredinom nedelje prekinula je niz od pet mečeva bez pobede u gostima, i sada žele da "potvrde brejk", osmom pobedom kod kuće. 

"Trikolor" moraju da budu oprezni u pogledu pretnje koju Kujaba predstavlja za nastavak tog niza, pošto je gostujući tim nedavno oduzeo dva boda tada vodećem u ligi Flamengu koji je u taj meč ušao nakon četiri uzastopne pobede.

Ekipu koju s klupe predvodi Portugalac Petit je teško pobediti, što se vidi iz činjenice da su izgubili u samo jednom od poslednjih sedam mečeva — kod kuće od Botafoga rezultatom 2:1.

Gostujući navijači imaju razloga da budu optimisti, pošto su videli kako njihov tim izbegava poraz u tri uzastopne utakmice, odigravši dva remija 1:1 protiv Korintijansa i Flamenga posle pobede 20. juna nad Sao Paulom, i nadaju se da će taj niz produžiti na četiri.

Da bi to ostvarili protiv Baije verovatno će morati da umrtve igru, kako bi neutralisali opasan napad domaćih i pokušali i ziznenadnih kontri da savladaju najbolju odbranu u ligi, kad je domaći teren u pitanju.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,62)

KOME JE RONALDO DAO NAJVIŠE GOLOVA? Pogledajte najnoviju epizodu kladioničarskih priča

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!