"STUDENTI" SE NE PLAŠE ŠAMPIONA: Steaua se poslednjih godina muči sa ovim protivnikom

O. M.

13. 07. 2024. u 08:30

NOVA sezona u rumunskoj Ligi 1 počinje ove subote.

СТУДЕНТИ СЕ НЕ ПЛАШЕ ШАМПИОНА: Стеауа се последњих година мучи са овим противником

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Titulu brani FK FCSB, iza kog akronima se krije najveći rumunski klub Steaua Bukurešt, zbog pravnih zavrzlama oko prava na legendarno ime (i grb) na koja je pravo, odlukom rumunskih sudova, dobila fudbalska sekcija sportskog društva Steaua, iako je posle istupanja FCSB iz istog 1998. godine, SD Steaua bila bez fudbalske sekcije sve do 2017.

Ali, FCSB baštini tradiciju originalne Steaue, šampiona Evrope iz 1986. godine, a UEFA priznaje ovom entitetu to pravo i kontinuitet i šampionsku titulu iz 1986. pripisuje njima.

Bilo kako bilo, "crveno-plavi" su prošle sezone, posle devet dugih godina čekanja, vratili titulu šampiona Rumunije, sa solidnih devet bodova prednosti ispred gradskog rivala Rapida, čak 11 ispred CFR Kluža koji je poslednjih godina preuzeo primat i ogromnih 21 ispred branioca titule, senzacionalnog šampiona iz 2023, Farula iz konstance.

Prvenstvena sezona počinje danas, ali je fudbalska otvorena pre devet dana Superkupom u kome je šampion ubedljivo sa 3:0 savladao osvajača Kupa. Drugoligaš Hunjedoara je prošle sezone senzacionalno osvojio nacionalni kup ali nije uspeo preko plej-ofa da se domogne prve lige.

Pre Superkupa Steaua je odigrala nekoliko pripremnih utakmica sa holandskim klubovima. Nakon što je, očekivano, sa 8:0 deklasirala četvroligaša CSV Apeldorn, pobedila je i člana elite Almere siti sa 2:1.

"Armejci" su se ove sezone vratili i u kvalifikacije za Ligu šampiona, posle sedam godina pauze. Prva prepreka im je Virtus iz San Marina, koji je u prvoj utakmici prvog pretkola pregažen sa 7:1. U drugom pretkolu imaće već teži zadatak, jer ih čeka Makabi iz Tel-Aviva.

Inače, Steaua ili FCSB, za slučaj da ovaj tekst čita neki rumunski legislator, je prošle godine ispala u trećem pretkolu Lige konferencija, od Noršelanda koji je kasnije u plej-of rundi deklasirao našeg Partizana.

što se tiče Univerzitatee iz Kluža, ona je na kraj uprošle sezone izgubila plej-of za ligu konferencija od imenjaka iz Krajove. U pripremnom periodu imali su raznolike rezultate, po jednu pobedu i remi i dva poraza.

Steaui neće biti lako protiv "studenata" jer je međusobni skor u poslednje četiri utakmice tri neodlučene i jedna pobeda ekipe iz kluža. Ipak, kvalitet je na strani domaćina, koji će možda morati da zapne u drugom poluvremenu kako bi opravdao ulogu favorita.

NAŠ PREDLOG: 1X-1 (kvota 1,58)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!