"CRVENI ĐAVOLI" RUŠE PIRAMIDE: Najtrofejniji klub na svetu odavno nije bio u ovakvoj situaciji

O. M.

12. 07. 2024. u 12:32

ZAOSTALA utakmica 14. kola egipatske Premijer lige možda će dati odgovor ko će biti šampion afričke države.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ РУШЕ ПИРАМИДЕ: Најтрофејнији клуб на свету одавно није био у оваквој ситуацији

Profimedia

Sastaju se višekratni uzastopni šampion i najtrofejni klub stoleća u Africi, Al Ahli, koji brani titulu i Piramidsi, klub koji je poslednjih godina bio najveći konkurent "crvenim đavolima" u borbi za naslov prvaka, ali čini se da ove godine ima najrealnije izglede da se okiti lovorikama.

Koliki značaj ova utakmica ima u Egiptu najbolje govori podatak da je arbitraža poverena najboljem španskom sudiji u La ligi za sezonu 2020/21, Habjeru Rohasu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Trenutno stanje na tabeli je sledeće: Piramidsi, koji su prethodnih pet sezona dva puta bili drugi i tri puta treći, imaju čak 11 bodova prednosti. Površnim pogledom na tabelu reklo bi se da je prvenstvo rešeno, ali...

Al Ahli ima čak četiri utakmice manje od današnjeg rivala, što znači da drži sve u svojim rukama. Sa svim pobedama do kraja, čak i remijem ovde i pobedama u svim ostalim mečevima, "tim stoleća" bi zadržao titulu, a Piramidsi bi definitivno mogli da se proglase "večitim drugim".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Treba reći da je Ahli prošle sezone, pored prvenstva, osvojio azijsku Ligu šampiona, egipatski kup i Superkup, odnosno svojevrsnu četverostruku duplu krunu na koju ovaj, inače najtrofejni klub na svetu cilja i ove godine - Ligu šampiona su već odbranili, a učešće u ovom takmičenju je i glavni razlog velikog broja zaostalih utakmica. Činjenica da FS Egipta godinama već na ovaj način, odlaganjem utakmica u prvenstvu, pomaže Ahliju, ne nailazi na odobrenje baš svih domaćih klubova, a naročito ne Zamaleku, drugom najtrofejnijem klubu u zemlji koji je nedavno zbog toga odbio i da igra zaostalu utakmicu protiv "crvenih đavola".

Piramidsi se ne bave mnogo time, gledaju svoja posla i pobeđuju. Vezali su već 18 pobeda a ako tu seriju nastave i danas, biće četa hrvatskog stručnjaka Krunoslava Jurčića veoma blizu ostvarenju sna.

Pritisak je na njima, ne nama - izjavio je uoči derbija Jurčić, dok je trener Ahlija Švajcarac Marsel Koler priznao da njegovi puleni moraju da pobede ovde ako žele da odbrane titulu.

Važnost utakmice za oba tima verovatno će uticati da ne bude mnogo srljanja na startu, pa je "iks" na poluvremenu realna opcija, uz solidnu isplatu.

NAŠ PREDLOG: Xpp (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija