GOLEADA U DERBIJU KOLA: Neprikosnoveni lider ne prestaje da trese mreže svojih rivala

V.M.

13. 07. 2024. u 10:45

U okviru 14. kola švedskog prvenstva gledaćemo mali derbi vrha tabele kada trećeplasirani Mjalbi bude ugostio Malme na "Štrandvalenu" (15.00).

ГОЛЕАДА У ДЕРБИЈУ КОЛА: Неприкосновени лидер не престаје да тресе мреже својих ривала

Foto: Profimedia

Poslednjih par godina Mjalbi je bio na sredini tabele, ali ove sezone je napravio iskorak, igra odličan fudbal i današnji derbi dočekuje sa devet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Molde, tako da ako trijumfuje mogao bi dobrano da "zakuva" borbu za prvo mesto.

Domaćin se nalazi u odličnoj formi, nanizao je tri ligaške pobede i postigao je sedam golova na tim mečevima, što ne čudi s ozbirom da je u pitanju ekipa koja igra izuzetno otvoren fudbal.

O tome takođe svedoči podatak da je na njihova minula četiri meča prolazna bila igra GG&3+, kao i to da na poslednjih sedam utakmica Mjalbija viđeno bar tri gola.

Takođe, u pitanju je veoma dobra domaćinaska ekipa koja je na šest utakmica kod kuće upisala pet pobeda uz jedan poraz.

Sa druge strane, Malme tradicionalno dominira švedskim prvenstvom, branilac titule igra odlično od samog starta i ostvario je čak 11 pobeda na uvodnih 14 mečeva.

Kao i Mjalbi, nalazi se u odličnom ritmu, neporažen je na sedam vezanih utakmica i na njima je ostvario pet trijumfa uz dva remija.

Malme je takođe napadački veoma raspoložena ekipa, ima najbolji napad lige sa 39 posgitnutih pogodaka, a pored toga je primio samo deset golova i ima najbolju odbranu lige.

Doduše, igra GG&3+ je bila prolazna četiri puta u poslednjih pet ligaških mečeva Malmea, odbrana je malo počela da popušta, tako da bi trebali da gledamo zanimljiv meč pun pogodaka u današnjem derbiju gornjeg doma.

Ono što treba napomenuti je to da "plavi" nisu slavili na svoja poslednja dva gostovanja, tako da bi umesto fiksa na lidera predložili goleadu.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,83)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?