POČETAK ERE U LONDONU: "Čekićari" sa novim trenerom dočekuju narednu sezonu

V.M.

15. 07. 2024. u 09:07

VEST hem je preko leta napravio nekoliko promena, a najzvučnija je ona na klupi. Klub je napustio čuveni Dejvid Mojes, a preuzeo ga je Đulen Lopetegi koji će danas imati debi kraj aut-linije u prijateljskom meču protiv Ferencvaroša (16.00).

ПОЧЕТАК ЕРЕ У ЛОНДОНУ: Чекићари са новим тренером дочекују наредну сезону

Foto: Profimedia

Vest hem je u poslednjih nekoliko godina baš napredovao i postao jedan od najboljih timova u Premijer ligi izvan "velike šestice". Za to je najzaslužniji Dejvid Mojes koji je od tima koji se borio za opstanak napravio ekipu koja je redovno u gornjem delu tabele, a najveći uspeh ostvario je pre dve sezone kada je osvojio prvi evropski trofej u istoriji kluba pobedivši Fiorentinu u finalu Lige konferencija.

Upravo zbog toga je škotski stručnjak jedan od najboljih i najcenjenijih od strane navijača u istoriji "čekićara", tako da je težak zadatak pred Lopetegijem koji će morati da održi ekipu iz prestonice u vrhu tabele i pokuša da osvoji neko kup takmičenje.

Veruje se da će "čekićari" sličan fudbal igrati pod Špancem kao i pod Mojesom, u pitanju je trener koji dosta taktizira i njegove ekipe se oslanjaju na golove iz brzih kontri i dobro odrađenih tranzicionih napada.

Da žele da napreduju vidi se i po transferima, doveden je talentovani Luis Giljerme iz Palmeirasa, a na zahtevanje Lopetegija čak 47 miliona evra plaćen je i štoper Maks Kilman kojeg je dugo vodio u Vulvsima.

Prvi rival na pripremama za predstojeću sezone će im biti Ferencvaroš koji je takođe odradio rokadu na klupi. Ekipu je napustio srpski stručnjak Dejan Stanković koji je preuzeo Spartak iz Moskve, a na njegovo mesto doveden je doskorašnji menadžer AZ Alkmara Paskal Jansen.

Cilj "zelenih" za novu sezonu je jasan, ponovo napasti osvajanje svih domaćih trofeja, a uz to žele da se vrate u Ligu šampiona u kojoj nisu nastupali tri godine.

Što se tiče igračkog kadra, napravljeno je par promena, tim je napustio talentovani Kristaj Listez, a da popune tu rupu dovedeni su Borges i Romenes.

Ra razliku od Vest hema, Ferencvaroš je odavno započeo svoje pripreme, odigrao je četiri meča i na njima je remizirao sa Šepšijem i CSKA Sofijom, uz pobede nad Naftom, odnosno Istrom.

Kako je ovo prijateljski meč, verujemo da ćemo gledati nešto otvoreniju utakmicu i tipujemo golove.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!