SANTOSU NIJE MESTO U DRUGOJ LIGI: Brazilski gigant ima priliku da novom pobedom ponovo preuzme prvo mesto na tabeli

V.M.

15. 07. 2024. u 12:05

LEGENDARNI Santos nastavlja svoj pohod na povratak u elitu, a u 15. kolu Serije B dočekaće Ituano na "Urbano Kaldeiri" (1.00).

САНТОСУ НИЈЕ МЕСТО У ДРУГОЈ ЛИГИ: Бразилски гигант има прилику да новом победом поново преузме прво место на табели

Foto: Profimedia

Čuveni Santos, čiji su dres svojevremeno nosili fudbalski velikani poput Pelea, Nejmara i mnogih drugih, prošle sezone je prvi put u svojoj bogatoj istoriji ispao iz elite.

To je bio veliki udarac za "crno-bele" koji nisu očekivali da će ispasti iz Serije A, ali dobro se oporavljaju i za sada im odlično ide u Seriji B jer se nakon 14 odigranih kola nalaze na trećem mestu na tabeli (prva četiri idu u viši rang).

Santos se nalazi u odličnom ritmu pred današnji susret, nakon slabih igara krajem maja i početkom juna kada je vezao četiri poraza, podigao je formu i neporažen je na četiri uzastopne utakmice na kojima je sakupio impresivnih deset bodova.

Takođe vredi napomenuti da na ta četiri susreta nije primio nijedan gol, tako da odbrana tima radi sve što je u njenoj moći da vrati brazilskog giganta tamo gde pripada.

Ukoliko večeras slave, domaćini će se vratiti na prvo mesto na tabeli, a samopouzdanje da mogu do novog trijumfa daje im činjenica da su na šest utakmica na "Urbano Kalderiri" ove sezone ostvarili čak pet pobeda.

Za rivala će imati Ituano koji je prošle sezone jedva opstao u Seriji B, a izgleda da ga slična borba očekuje i ove godine jer je trenutno pretposlednja ekipa na tabeli sa samo 11 sakupljenih bodova, šest manje od ekipa koja se nalaze izvan zone ispadanja.

Glavni problem ove ekipe je veoma loša odbrana, primili su čak 32 gola do sada, ubedljivo najviše od svih timova u ligi i to moraju popraviti ukoliko misle da se "izdignu" na tabeli.

To se posebno vidi na gostovanjima jer su na šest utakmica na strani čak 18 puta vadili loptu iz svoje mreže, a uz to su sakupili samo jedan poen na tim mečevima.

Sve sem rutinske pobede Santosa bi bilo veliko iznenađenje na večeranjem susretu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN FOTOGRAFIJE: Pronalazak koji je promenio svet