DOMAĆIN BI DA URADI (NE)MOGUĆE: Tri gola su veliki zaostatak, ali bukmejkeri baš veruju u Helsinki

V.M.

16. 07. 2024. u 08:00

JOŠ jedan težak zadatak imaće fudbaleri HJK-a koji su pre sedam dana dobili pravu fudbalsku lekciju od Panevežisa, pa će danas pred svojim navijačima na "Bolt areni" juriti velika tri gola zaostatka protiv Panevežisa (18.00).

ДОМАЋИН БИ ДА УРАДИ (НЕ)МОГУЋЕ: Три гола су велики заостатак, али букмејкери баш верују у Хелсинки

Foto: Profimedia

Iako su bili favoriti na prvom meču u Litvaniji, fudbaleri HJK-a su debelo podbacili, odigrali su veoma loše, a Panevežis je to znao da iskoristi.

Poveo je sredinom prvog poluvremena Veliusa, a nakon toga se fokusirao na defanzivu i šansu je tražio preko kontranapada, što mu se debelo isplatilo, pošto je još dva puta zatresao mrežu preko Gorobsova i Mboa. Vredi napomenuti i to da su poslednjih 20 minuta igrali sa igračem manje, ali "letargični" Helsinki to nije uspeo da "unovči".

Ta pobeda je bila veliko iznenađenje, jer Panevežis igra veoma loše ove sezone, nije ni senka ekipa koja je prošle godine prvi put osvojila titulu sa 12 bodova prednosti u odnosu na Žalgiri i posle 22 odigrana kola litvanskog prvenstva zauzima razočaravajuće pretposlednje mesto na tabeli i to samo jer ima bolji međusobni skor od "fenjeraša" Suduve sa kojom je izjednačena po broju osvojenih bodova.

Ono što je takođe zanimljivo je to da u domaćem prvenstvu imaju velikih problema sa realizacijom, što se nije videlo protiv Helsinkija, i u domaćem prvenstvu su postigli samo 15 golova do sada.

Panevežisu je ovo debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona i večeras ima lepu priliku da se plasira u drugu rundu, mada to neće biti lak zadatak jer je po bukmejkerima HJK ponovo veliki favorit.

Ipak, finski velikan koji je osvajao pet od poslednjih šest titula Veikauslige se ove godine baš muči na gostovanjima, a porazu od Panevežisa prethodio je još jedan neuspeh na strani kada je gostovao Ilvesu (0:3).

Sada se vraća pred svoje navijače na "Bolt arenu" gde je pružao najbolje partije, sakupio je 17 bodova na osam utakmica kod kuće ove sezone i evidentno je da dosta bolje partije pruža u prestonici nego u gostima.

Što se tiče tabele Veikauslige, HJK je trenutno drugi, mada je izjednačen po broju osvojenih bodova sa prvoplasiranim Kupsom od kojeg je odigrao meč više.

Verujemo da će "plavo-beli" večeras napasti od prvog minuta, očekujemo da dosta puta ugroze gol Panevežisa i tipujemo da će voditi na poluvremenu i pobediti na kraju meča.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)