DINAMO ISPISUJE ISTORIJU? "Plavo-beli" su na prvoj utakmici ovog zanimljivog dvomeča pokazali da su kvalitetniji tim

V.M.

16. 07. 2024. u 08:15

U revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Pjunik će u Jerevanu ugostiti Dinamo iz Minska. Pre sedam dana viđen je remi bez golova, tako da će pobednik večerašnjeg susreta zauzeti mesto u narednoj fazi takmičenja.

ДИНАМО ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ? Плаво-бели су на првој утакмици овог занимљивог двомеча показали да су квалитетнији тим

Foto Profimedia

Na prvom susretu Dinamo je bio bolji rival, imao je inicijativu većim delom utakmice i stvarao je šanse, ali golman Pjunika Henri Avagjan je pružio sjajnu partiju i nije dozvolio beloruskom šampionu da ostvari prednost pred današnji susret.

Bilo je evidentno da se jermenski prvak fokusirao na odbranu gola, igrao je na "nulu" i to mu je pošlo za rukom, a sada se očekuje nešto ofanzivnija partija na domaćem terenu u Jerevanu.

Prošle sezone domaćini su došli do druge faze kvalifikacija za Ligu šampiona, tako da će sada pokušati da barem ponove taj uspeh.

Podsetimo, Pjunik je prošle sezone bio deo jedne od najzanimljivijih trka za titulu u Evropi, borio se sa Ararat Jermenijom i Noom do samog kraja, a ključnu pobedu ostvario je u pretposlednjem kolu savladaši Nou s rezultatom 3:0, usput preuzveši prvo mesto koje je sačuvao u poslednjem kolu pobedom nad Širakom u gostima (1:0).

Sa druge strane, Dinamo je posle 19 godina pauze ponovo postao šampion Belorusije, tako da po prvi put od 2004. godine nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prednost "plavo-belih" je ta što su fizički dosta bolje pripremljeni od svog rivala, što se i videlo u prvom susretu, a razlog za to je što im je domaće prvenstvo uveliko u toku.

Belorusko prvenstvo je odavno započelo i nakon 15 odigranih kola ekipa iz prestonice se nalazi na deobi prvog mesta sa Žodinom, a vredi napomenuti i to da je Dinamo u ligi vezao pet uzastopnih pobeda uoči remija sa Pjunikom.

Za vreme tog pobedničkog niza velikan iz Minska nije primio nijedan gol, tako da je defanziva defitnivno jača strana ekipe ove sezone.

Zanimljivo je i to da Dinamo večeras ima dobru šansu da ispiše istoriju, pošto nikada u svojoj istoriji nije slavio u dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Poslednji put kada su "plavo-beli" bili deo nekog evropskog takmičenja je sezona 15/16 kada su nastupali u Ligi Evrope i orni su da prekinu taj post.

Večeras u Jerevanu očekujemo novu tvrdu utakmicu, ipak vidno je bilo da je Dinamo kvalitetniji tim na prvom susretu i predlažemo duplu šansu na njega koja se "naplaćuje" dosta dobrom kvotom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2 (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)