PITANJE POBEDNIKA JE VEĆ REŠENO: Nekadašnji osvajač Kupa šampiona brani ogromnu prednost u revanšu

V.M.

16. 07. 2024. u 07:30

U revanš utakmici dvomeča prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri FKSB će na "Stadionu Steaua" ugostiti Virtus. Nekadašnji prvak Evrope je na prvom susretu slavio s rezultatom 7:1, tako je pitanje plasmana u drugu fazu gotovo sigurno rešeno.

ПИТАЊЕ ПОБЕДНИКА ЈЕ ВЕЋ РЕШЕНО: Некадашњи освајач Купа шампиона брани огромну предност у реваншу

Foto: Profimedia

FKSB je prošle godine osvajanjem titule osigurao povrataka u kvalifikacije za Ligu šampiona. To je bila prva titula rumunskog velikana posle devet godina pauze i dokaz je uspona koji je bivši osvajač šampion Evrope napravio u poslednjih par sezona.

Ono što je bitno za njih je da je osovina ekipe ostala na okupu, nosioci igre nisu napustili klub, a dovedeno je i par pojačanja od kojih je najzvučnije desno krilo Marius Stefanesku koji je plaćen milion i trista hiljada evra Šepšiju.

Zbog osvajanja titule plasirao se u Superkup Rumunije gde je za protivnika imao drugoligaša Hundeoaru koja je napravila veliko iznenađenje osvojivši kup prošle godine.

Ipak, do novog iznenađenja nije mogla i FKSB je rutinski slavio s rezultatom 3:0, a golove su postigli Mikolesku, Stefanesku i Luiz Felipe.

Nakon toga ostvaren je ubedljiv trijumf nad Virtusom, ali proteklog vikenda usledio je i prvi ovosezonski "kiks".

FKSB je ugostio Univerzitateu Kluž u prvom kolu rumunske Superlige, poveo je početkom drugog poluvremena preko Musija, ali ubrzo je primio gol i do kraja meča je bezuspešno pokušavao da pronađe put do mreže svog protivnika.

Ipak, taj remi ne bi trebao da poremeti mnogo velikana koji večeras ima izglednu šansu da se vrati na pobedničku stazu.

Sa druge strane izgledno kratak debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona ima Virtus koji je osvojio svoju prvu titulu u istoriji kluba.

"Crno-zeleni" su se za nju borili bukvalno do poslednjeg kola sa La Fioritom, a trijumfom nad Tre Peneom u zadnjem kolu sačuvali su prvu poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na Fioritu.

Najzaslužniji za taj uspeh je sigurno trener Bizoto koji radi sjajan posao od kada je došao na klupu Virtusa pre tačno pet godina. Navijači su se zabrinuli jer dugo nije bilo reči o njegovom produženju ugovora, ali na kraju italijanski stručnjak je dogovorio novu saradnju sa Virtusom koji će predvoditi kraj aut-linije na debiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Za razliku do FKSB-a, domaćini nisu uspeli da osvoje Superkup San Marina. U njemu su se susreli sa La Fioritom koja je nakon 0:0 u regularnom delu meča boljim izvođenjem jedanaesteraca (3:2) došla do trofeja.

Pošto je pitanje plasmana u narednu rundu rešeno, očekujemo nešto opušteniju partiju sa obe strane i verujemo da će biti golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!