SLOVAN SLAVI KUCKU: Iskusni veznjak je glavni razlog za dva gola "viška" koje slovački velikan donosi u Makedoniju

V.M.

17. 07. 2024. u 08:00

PRE sedam dana fudbaleri Slovana su savladali Strugu sa 4:2, tako da će večeras makedonski šampion će pokušati da nadoknadi dva gola zaostatka pred svojim navijačima na stadionu "SRC Biljanini izvori" (17.00).

СЛОВАН СЛАВИ КУЦКУ: Искусни везњак је главни разлог за два гола вишка које словачки великан доноси у Македонију

Foto: Profimedia

U Bratislavi je prošle nedelje viđena veoma zanimljiva utakmica, Slovan ju je znanto bolje otvorio i pogocima Vajsa, odnosno Maka otišao je na poluvreme sa prednošću od 2:0. Ipak, početkom drugog dela igre makedonski šampion se "probudio", počeo je da napada i to mu se brzo isplatilo jer je nošem sjajnom igro Ibrahimija poravnao na 2:2.

Delovalo je će taj rezultat ostati na snazi do samog kraja, ipak poslednju reč je imao vremešni Juraj Kucka koji je prvo u 85. a zatim u 91. minutu Slovanu doneo zalihu od dva gola prednosti pred revanš u Ohridu.

Težak je zadatak pred Strugom kojoj je ovo tek drugi nastupi ikada u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prvi put je eliminisana na samom startu, tako da večeras ima priliku da preokretom ispiše istoriju kluba i po prvi zaigra u drugom kolu kvalifikacija za najeltinije evropsko takmičenje.

Makednonski šampion je na prvom susretu pokazao da može da se nosi sa slovenačkim velikanom, a pored toga blago samopouzdanje mu daje to što je prošle sezone bio poznat kao veoma dobra domaćinska ekipa i večeras će mu biti preko potrebna još jedna odlična partija na "Biljaninim izvorima".

Takođe, Slovan je tradicionalno imao problema sa nastupima na strani u kvalifikacijama za Ligu šampiona, 20 puta je gostovao u njima i doživeo je čak deset poraza, tako da mora biti oprezan da mu se ne desi novi "kiks" kojim bi ispustio lepu prednost sa kojom dolazi u Makedoniju.

Na prvom susretu ekipa iz Bratislave je kontrolisala igru, imala je loptu u svojim nogama, a to večeras možda ne bude slučaj jer se po pisanju slovenačkih medija očekuje nešto defanzivniji nastup ondašnjeg šampiona koji će se verovatno fokusirati na to da odbrani prednost, pre nego da postigne gol.

Slovan nikada u svojoj istoriji nije igrao grupnu fazu Lige šampiona, ni sada nije favorit da to učini ali prolaz u drugo kolo doneo bi mu barem doneo lakši put ka igranju u Ligi konferencija u slučaju eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Što se tiče izostanaka, oba tima nemaju problema sa njima, tako da večeras možemo očekivati najjače moguće sastave na terenu.

Očekujemo jedan neizvestan meč u Makedoniji, domaćim bi morao da preuzme inicijativu kako bi sustigao zaostatak od dva gola, a mi očekujemo da će gosti gledati da "umrtve" igru i zbog toga bi predložili malo golova na "Biljaninim izvorima".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)