LAK POSAO ZA "DŽELATA" CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA: "Luda šuma" je prošle sedmice pokazala da je kvalitetniji tim od gruzijskog prvaka

V.M.

17. 07. 2024. u 07:30

LUDOGOREC sa zalihom od dva gola dolazi na noge Dinamu Batumiju na "Adjarbet arenu" u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (19.00).

ЛАК ПОСАО ЗА ЏЕЛАТА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И ПАРТИЗАНА: Луда шума је прошле седмице показала да је квалитетнији тим од грузијског првака

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Iako je Dinamo u Razgradu imao veći posed lopte, Ludogorec je bio taj koji je postizao golove. Na odmor je otišao sa prednošću od 2:0, dok su u drugom delu igre oba tima postigla po gol, tako da "luda šuma" sa zalihom od dva gola dolazi u Gruziju i veliki je favorit da se plasira u drugu rundu kvalifikacija.

Pored toga što je slavio na prvom meču, razlog za to što mu kladionice daju veliku prednost je dosta slaba igra Dinama u ovoj sezoni. Za razliku od prošle u kojoj je tokom čitave kampanje bio prvi ili drugi na tabeli, sada je tek na četvrtom mestu posle 18 odigranih kola i zaostaje osam bodova za vodećim Dila Gorijem.

Takođe, forma Batumija pred svojim navijačima je veoma slaba, ostvarili su samo jednu pobedu na poslednjih pet mečeva kod kuće, a i ona je upisana u meču za treće mesto Superkupa Gruzije kada je savladana Iberija 1999 (3:2).

Ovo je Dinamu drugi nastupu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prvi put su igrali pre par sezone i tada ih je u prvom kolu eliminisao Slovan iz Bratislave, a ako ponove partiju sličnoj onoj od pre sedam dana, isto im se i večeras piše.

Sa druge strane, iako nije u takmičarskom pogonu, Ludogorec je odigrao veliki broj pripremnih utakmica kako bi fizički bio spreman za ovaj početak kvalifikacija.

Odigrao je čak četiri prijateljska susreta i na svakom je slavio, redom je bio bolji od Primorja, Slovana, Sent Galena i Univerzitatea Krajove, tako da se ako dodamo i trijumf nad Dinamom nalaze u impresivnoj seriji od pet vezanih pobeda.

Za vreme prelaznog roka dovedeno je nekoliko pojačanja od kojih se najviše ističu Kamara i Kurtulus koji su plaćeni milion i po, odnosno dva miliona i dvesta hiljada evra, a pored toga je sačuvana "okosnica" ekipe koja je prošle godine osvojila trinaestu uzastopnu titulu prvaka Bugarske.

Ludogorec je poznat kao klub koji odlično posluje i evidentno je da su to uradili i ovog leta, te da su spremili tim spreman da odbrani trofej u domaćem prvenstvu, kao i da napadne treći nastup u Ligi šampiona u svojoj istoriji.

"Luda šuma" je u najelitnijem evropskom takmičenju igrala u sezonama 2014/15 i 2016/17, a to dobro pamte navijači sa ovih prostora jer su u prvom slučaju bili bolji od Partizana, dok su dve godine kasnije izbacili Crvenu zvezdu. 

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je eliminisan još 2019. godine, tako da je tradicija večeras definitivno na strani bugarskog velikana.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)