BANJALUČANI NADOMAK VELIKOG USPEHA: Borac brani gol prednosti na revanšu u Albaniji

Novosti online

17. 07. 2024. u 07:45

JEDAN od zanimljivijih revanša prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigraće se večeras na "Elbasan areni", gde će banjalučki Borac protiv Egnatie braniti gol prednost zarađen na prvoj utakmici.

БАЊАЛУЧАНИ НАДОМАК ВЕЛИКОГ УСПЕХА: Борац брани гол предности на реваншу у Албанији

FOTO: FK Borac Banjaluka

Novopečeni šef struke Banjalučana Mladen Žižović je najavio ofanzivnu igru na prvom meču i njegovi izabranici su je isporučili. Borac je napadao tokom čitavog susreta, posed lopte je bio na njegovoj strani i uputio je čak 15 udaraca ka golu protivnika, što mu se isplatilo na samom kraju jer je pred poslednji sudijski zvidžuk Damir Hrelja u 96. minutu postigao jedini pogodak na utakmici zahvaljujući kojem njegova ekipa ima gol prednost na večerašnjem revanšu.

Zbog toga Borac može odigrati oprezno večeras, Egantia mu nije mnogo pretila na prvom susretu, ali večeras će domaćin juriti gol pred svojim navijačima i Banjalučanima će biti dosta teže da sačuvaju mrežu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Gostima je ovo treći put da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, a u prva dva su bili neuspešni. U sezoni 2011/12. Borac je bio slobodan u prvom pretkolu, a u drugom je naleteo na Makabi iz Haife koji je bio ubedljiv u revanšu, iako je bosanki šampion ostvario pobedu u Banjoj Luci. 

Nakon toga Borac je morao da čeka 2021. za novi pokušaj, igrao je prvo kolo kvalifikacija gde ga je dočekao rumunski Kluž. Bili su blizu senzacije Banjalučani, ali je posle produžetaka dalje otišao Kluž.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ono što je jako bitno je to da će pobednik večerašnjeg dvomeča imati velike šanse da zaigra u Evropi, jer ukoliko prođe u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ima zagarantovano mesto u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ako i tu bude poražen "spušta" se u plej-of za grupnu fazu Lige konferencija.

Vredi podsetiti da je Borac u svojoj istoriji dva puta učestvovao u Kupu pobedniku kupova gde mu je najbolji uspeh druga runda, a pored toga osvojio je i poslednje izdanje Mitropa kupa 1992. godine kada je u finalu bio bolji od VŠK Budimpešte (2:1).

Sa druge strane, Egnatia je na veoma zanimljiv način došla do samih kvalifikacija za Ligu šampiona. U Albaniji četiri prvoplasirane ekipe igraju plej-of. Posle 36 kola u prvenstvu Albanije, tim iz Rogožine je bio bodovno poravnat sa Partizanijem iz Tirane, treća je bila Vlaznija, a četvrti Skenderbeg. Sve utakmice igraju se na neutralnom terenu, a u slučaju nerešenog posle 90 minuta dalje ide boljeplasirani tim iz prvenstva. Egnatija je odigrala bez golova protiv Vlaznije, a Partizani je sa 2:1 savladao Skenderbega. 

U finalu, Egnatija je pobedila sa 1:0 i tako osvojila duplu krunu, pošto je dve nedelje ranije, na istom stadionu u finalu Kupa savladala Kuteši s istim, minimalnim rezultatom.

Ovo je albaskom šampionu debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a mislimo da će njihovo učešće u najelitnijem evropskom takmičenju biti kratkog daha i da će Borac uspeti da izbori plasman u narednu fazu.

Kliknite na link za NAŠ TIP: X2 (kvota 1,41)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)