OBRAČUN LIDERA: Botafogo drži prvo mesto, ali nakon onog što se desilo prošle sezone, navijači ne smeju ni da pomisle na osvajanje titule

V.M.

17. 07. 2024. u 08:15

APSOLUTNI derbi 17. kola brazilske Serije A igra se na olimpijskom stadionu "Nilton Santos", gde će ćemo gledati obračun dve prvoplasirane ekipe kada Botafogo bude ugostio Palmeiras (2.30).

ОБРАЧУН ЛИДЕРА: Ботафого држи прво место, али након оног што се десило прошле сезоне, навијачи не смеју ни да помисле на освајање титуле

Foto: Profimedia

Koliko su ovi timovi ujednačeni pred večeršanji derbi najbolje govori činjenica da je Botafogo trenutno prvi zbog više postignutih golova (27 naspram 25), stavke koja se gleda tek posle poena, pobeda i gol-razlike po kojima su današnji rivali izjednačeni, tako da je jasno da nas očekuje pravi sportski spekatkl u Rio de Žaneiru.

Kao što je bio slučaj i prošle godine Botafogo je snažno otvorio sezonu, ponovo je istakao kandidaturu za osvajanje titule koju čeka dugih 29 godina, ali nakon prošle sezone nijedan fan "crno-belih" ne sme početi prerano maštati o povratku na tron Serije A.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Usamljena zvezda" je prošle sezone tokom čitave kampanje bila na prvom mestu i ne samo to, nego je imala ubedljivu prednost nad najbližim pratiocima koja je brojala i 15 bodova, ali u samoj završnici prvenstva se "neobjašnjivo raspala". Botafogo je u poslednjih 11 kola doživeo "raspad epskih razmera", nije slavio ni na jednom meču, sakupio je samo šest bodova i na kraju završio kao peti.

Posebno se pamti meč sa Palmeirasom par kola pre kraja kada je Botafogo vodio sa 3:0 na poluvremenu, ali u drugom delu igre je primio zapanjujuća četiri gola, "zeleni" su dominirali predvođeni Endrikom (dvostruki strelac) i upravo su tim trijumfom preuzeli prvo mesto koje kasnije nisu ispuštali.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ipak, to je istorija, a na današnjem meču je domaćin sa razlogom blagi favorit jer se nalazi u fantastičnoj formi, ne zna za poraz na pet vezanih mečeva, upisao je tri uzastopne pobede i igra sjajan fudbal.

Pored razigranog napada koji predvodi Savarino (sa četiri gola najbolji strelac ekipe), vredi nahvaliti i odbranu koja pruža sjajne partije i za vreme pomenutog neporaženog niza primila je samo tri gola.

Vredi pohvaliti i Palmeiras koji je posle ubedljivog poraza od Fortaleze krajem juna (0:3) znatno podigao formu, vezao četiri meča bez poraza i na njima je sakupio čak 10 bodova (tri pobede uz remi).

Ipak, veliki problem za "zelene" je to što će nastavak sezone igrati bez nosioca igre Endrika koji je prešao u Real Madrid.

Njihovim tranferom je kasa kluba debelo napunjena, ali sigurno je da će mnogo faliti na terenu. Dodatna odgovornost pašće na supertalentovanog Estevaa koji je takođe prodat, ali će se pridružiti Čelsiju tek na leto 2025. godine kada bude napunio 18 godina.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Dijega Ernandeza, Pabla, Džefinja i Rafaela da Silve, dok će kod gosta meč propustiti Ze Rafael, Lazaro, Serkeira, Maurusio i Bruno Rodrigez.

Očekujemo borbenu, ujednačenu utakmicu na "Nilton Santosu", ali blagu prednost bismo dali domaćinu koji je u ozbiljnom naletu i imaće veliku podršku sa tribina.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,46)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)