VERUJEMO U PREOKRET: "Plavo-beli" "šteluju" nišanske sprave pred svojim navijačima

V.M.

18. 07. 2024. u 08:44

U revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, fudbaleri Dinama iz Tbilisija će juriti gol zaostatka pred svojim navijačima na "Mihail Meshi" stadionu protiv Mornara iz Bara (19.00).

ВЕРУЈЕМО У ПРЕОКРЕТ: Плаво-бели штелују нишанске справе пред својим навијачима

Foto: Profimedia

Iako je Dinamo bio bolji rival na prvom susretu, imao je znatno veći posed lopte (68%) i upućen broj šuteva (11 naspram tri), ali ono najbitnije je radio Mornar. Golove je postizao u 20. i 23. minutu i delovalo je da će sa dva gola prednosti dočekati revanš pošto je taj rezultat stajao na snazi sve do poslednjeg minuta utakmica kada je Ugrekelidze na asistenciju Santis smanjio zaostatak i tako znatno podigao šanse za prolaz ekipi iz Tbilisija na večerašnjem susretu.

Razlog za to što su Barani "poklekli" u 94. može se naći u tome što su poslednjih deset minuta igrali sa igračem manje, jer je u 84. minutu direktan crveni karton zaradio vezni igrač Seratlić.

Svakako, ta pobeda Morana nije bila očekivana pošto im je to bila prva utakmica na evropskoj sceni u istoriji kluba, ipak treme nije bilo, znali su šta radi i imali su zaista odličan debi u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Takođe, zanimljivo je da im je to bio i prvi zvanični takmičarski meč u sezoni, crnogorsko prvenstvo počinje tek krajem meseca, tako da su uoči kvalifikacija igrali samo prijateljske utakmice, što dodatno daje na značaju podvigu ostvarenom u Podgorici.

Sa druge strane, Dinamo ima sreće što juri samo jedan gol zaostatka i možda baš taj pogodak Ugrekelidzea u poslednjim trenucima prvog meča bude ključan za prolaz dalje u ovo dvomeču.

Gruzijski velikan nije igrao slabo na tom susretu, ali realizacija mu nije bila na nivou, od 11 upućenih udaraca samo tri su završila u okviru gola i mora namestiti "nišanske sprave" ako misli da preokrene zaostatak.

Za razliku od Mornara, Dinamo uveliko igra domaće prvenstvo, mada mu ne ide dobro u njemu. Posle 18 odigranih utakmica sakupio je 22 boda i zauzima razočaravajuće peto mesto na tabeli, a pored toga je i bio eliminisan u polufinalu Superkupa.

Ipak, bukmejkeri danas baš veruju u Dinamo, kvota na njega je samo 1,38 i očekuju rutinski trijumf ekipe iz Tbilisija. Mi takođe verujemo u gruzijskog velikana, ali umesto fiksa predlažemo da će dati dva gola koja bi im mogla biti dovoljna da se nađu u drugoj fazi kvalifikacija za Ligu konferencija.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: D2+ (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĆERAĆEMO SE JOŠ: Američki tim snova dobio oslabljenu Srbiju - i to kako! (VIDEO)

ĆERAĆEMO SE JOŠ: Američki "tim snova" dobio oslabljenu Srbiju - i to kako! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je izgubila od Sjedinjenih Američkih Država sa 105:79 u poslednjem meču turnira u Abu Dabiju, čime su "orlovi" zauzeli poslednje, treće mesto, sa dva poraza. Amerikanci su prvi sa 2-0, a Australija, koja je u utorak pobedila ekipu selektora Svetislava Pešića, druga sa 1:1. Narednu, poslednju proveru pred Olimpijske igre, naša nacionalna selekcija, koja je i ovoga puta nastupila bez (izgleda povređenog) kapitena, Bogdana Bogdanovića, igra u Beogradu 21. jula protiv Japana u Beogradskoj areni.

17. 07. 2024. u 19:58 >> 19:00

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)