NOVA FUDBALSKA BAJKA: Rumunski drugoligaš dominira u kvalifikacijama za Ligu Evrope

V.M.

18. 07. 2024. u 07:45

U revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Hunedoare će ugostiti Pakš (20.00).

НОВА ФУДБАЛСКА БАЈКА: Румунски друголигаш доминира у квалификацијама за Лигу Европе

Foto: Profimedia

Iako je bio veliki autsajder po bukmejkerima, rumunski predstavnik je više nego ubedljivo slavio na prvom susretu. Hunedoara je od samog starta meča jako krenula, postigla je dva gola u prvom poluvremenu, a isto je učinila i u završnici meča nakon što je Pakš ostao na terenu sa igračem manje posle isključenja Saba, tako da sa velikih četiri gola prednosti dočekuje večeranji revanš.

Kladionice su na tom mečevu uglavnom davale kvotu oko šest na Hundedoaru, neke su čak brojale i do osam, tako da se radi o zaista velikom iznenađenju ili jednostavno propustu bukmejkera koji su debelo potcenili rumunskog predstavnika, verovatno zato što se takmiči u drugom rangu ondašnjeg fudbala.

Domaćin je prošle sezone iznenađujuće osvojio kup koji mu je osigurao igranje u ovim kvalifikacijama, a zanimljivo je to da je trebalo da igra u rumunskoj Superligi jer je plasman u nju zaradio preko prvenstva, ali nije mogao ispuniti finansijske uslove za igranje u eliti i ostao je u drugom rangu.

Pre ovog dvomeča rutinski su poraženi u Superkupu od FKSB-a (0:3), što je dodatno dalu veru kladionicama da će ih Pakš pobediti, ali upravo zbog tako ubedljivog trijumfa Hunedoare je fudbal "najbitnija sporedna stvar na svetu".

Što se tiče Pakša, on se naporno pripremao za nju i odigrao je čak pet prijateljskih utakmica, tako da je fizički i te kako spreman za evropsku avanturu.

Na tih pet utakmica upisao je tri pobede uz poraz i remi, a zanimljivo je to da je taj nerešeni meč odigrao sa novopečenim srpskim superligašem, Jedinstvom iz Uba (0:0).

Ipak, te dobre igre nije preneo na evropsku scenu i večeras će mu biti potrebno pravo čudo da bi se našao u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mađarski vicešampion je mislio da će napraviti iskorak u igri nakon što je prošle sezone vodio bitku sa Ferencvarošem za titulu, ali ovakav početak kampanje baš ne nagoveštava da će to biti slučaj.

Očekujemo "reakciju" od igrača Pakša, verujemo da će zapeti od prvog minuta i očekujemo da će postići bar jedan gol u prvom poluvremenu koji ne bi trebao previše da poremeti Hunedoaru koja brani čak četiri gola prednosti na "Munisipalu", pošto njen stadion "Mihael Klajn" ne ispunjava evropske uslove.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: 1.p G +0,5 (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĆERAĆEMO SE JOŠ: Američki tim snova dobio oslabljenu Srbiju - i to kako! (VIDEO)

ĆERAĆEMO SE JOŠ: Američki "tim snova" dobio oslabljenu Srbiju - i to kako! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je izgubila od Sjedinjenih Američkih Država sa 105:79 u poslednjem meču turnira u Abu Dabiju, čime su "orlovi" zauzeli poslednje, treće mesto, sa dva poraza. Amerikanci su prvi sa 2-0, a Australija, koja je u utorak pobedila ekipu selektora Svetislava Pešića, druga sa 1:1. Narednu, poslednju proveru pred Olimpijske igre, naša nacionalna selekcija, koja je i ovoga puta nastupila bez (izgleda povređenog) kapitena, Bogdana Bogdanovića, igra u Beogradu 21. jula protiv Japana u Beogradskoj areni.

17. 07. 2024. u 19:58 >> 19:00

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)