GOLEADA NA "LJUDSKOM VRTU": Naše komšije su na prvom susretu pokazale da vole da igraju "otvoren" fudbal

Novosti online

18. 07. 2024. u 08:10

U revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Maribor dočekuje Botev iz Plovdiva. Bugarski predstavnik je slavio sa 2:1 na prvom susretu ovog zaniljmivog dvomeča, tako da nas večeras očekuje izuzetno interesantna utakmica na "Ljudskom vrtu" (21.00).

ГОЛЕАДА НА ЉУДСКОМ ВРТУ: Наше комшије су на првом сусрету показале да воле да играју отворен фудбал

Foto: Profimedia

U Bugarskoj je viđena veoma zanimljiva i ujednačena utakmica. Timovi su bili izjednačeni gotovo po svim paramtetrima, imali su po 50% poseda lopte, imali su po četiri šuta u okvir gola i dobili su po tri žuta što dovoljno govori koliko je napeta bila utakmica.

Ipak, današnji revanš sa prednošću dočekuje Botev koji je, nakon što su obe ekipe postigle po gol u prvom poluvremenu, do trijumfa došao preko Ilivea koji je postigao odlučujući gol u 74. minutu, samo tri minuta nakon što je ušao u igru.

Zbog tog gola ekipa iz Plovdiva dolazi u Maribor sa golom prednosti, ali biće ga veoma teško odbraniti jer pored toga što su Slovenci dosta kvalitetna ekipa, imaće i glasnu podršku sa tribina "Ljudskog vrta" koji je ne tako davno bio domaćin utakmica Lige šampiona.

Maribor je poslednji put u najeltinijem evropskom takmičenju igrao 2018. godine, a zanimljivo je to da nakon toga ne samo da se nije vraćao u Ligu šampiona, već nije igrao grupnu fazu nijednog evropskog takmičenja. Nekoliko je puta dolazio do plej-of faze kvalifikacije, ali je bez uspeha nastupao njoj.

Slovenački velikan je na prvom susretu pokazao da može da igra sa Botevom, čak je možda i bio opasniji ako se pogleda ceo meč, ali na kraju nije imao sreće i večeras će morati da juri gol zaostatka pred svojim navijačima na "Ljuskom vrtu".

Ono što je primetno kod domaćina od samog starta priprema je to da igra dosta "otvoren" fudbal, voli da se nadigrava sa svojim rivalima i golovi su česta pojava na njegovim mečevima što smo i videli u Plovdivu.

Što se tiče gosta, on se vratio u kvalifikacije za Ligu Evrope po prvi put od 2018. godine kada je igrao dosta solidno i dogurao do trećeg kola.

Posle tog nastupa, generalno su dosta dugo izostajali iz Evrope i samo od tada su samo jednom nastupali u njoj i to pre dve godine kada su rano eliminisani uz kvalifikacija za Ligu konferencija.

Jačina ekipe koju sa klupe prevodi Dušan Kerkez je evidentno u napadu, pored talentovanog Ilieva koji je svojim pogotkom doneo pobedu ekipi istakao se i novopridošlica iz Braunšvajga, Entoni Udža.

On je dao prvi gol na meču, a zatim je asistirao Ilievu i bivši igrač Union Berlina, Majnca Kelna i Verdera je odmah pokaao kakvo će pojačanje biti za "kanarince".

Prvenstvo nije počelo ni za jedne ni za druge, ali dobro su odradili pripreme i pre sedam dana u Bugarskoj smo videli da vole da se nadigravaju i igraju na gol više, tako da verujemo da će večeras biti pogodaka.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĆERAĆEMO SE JOŠ: Američki tim snova dobio oslabljenu Srbiju - i to kako! (VIDEO)

ĆERAĆEMO SE JOŠ: Američki "tim snova" dobio oslabljenu Srbiju - i to kako! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je izgubila od Sjedinjenih Američkih Država sa 105:79 u poslednjem meču turnira u Abu Dabiju, čime su "orlovi" zauzeli poslednje, treće mesto, sa dva poraza. Amerikanci su prvi sa 2-0, a Australija, koja je u utorak pobedila ekipu selektora Svetislava Pešića, druga sa 1:1. Narednu, poslednju proveru pred Olimpijske igre, naša nacionalna selekcija, koja je i ovoga puta nastupila bez (izgleda povređenog) kapitena, Bogdana Bogdanovića, igra u Beogradu 21. jula protiv Japana u Beogradskoj areni.

17. 07. 2024. u 19:58 >> 19:00

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!