"CRVENI ĐAVOLI" ŽELE DA NASTAVE GDE SU STALI: Pančevačka "dizelka" pokazala zube turskim superligašima

O. M.

19. 07. 2024. u 08:14

FUDBALERI Radničkog iz Kragujevca i Železničara iz Pančeva otvaraju sezonu u Superligi Srbije.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ЖЕЛЕ ДА НАСТАВЕ ГДЕ СУ СТАЛИ: Панчевачка дизелка показала зубе турским суперлигашима

Foto arhiva VN

Utakmica se igra na novoizgrađenom stadionu "Dubočica" u Leskovcu, dok Radnički čeka da se i u Kragujevcu izgradi novi "Čika Dača".

Kragujevčani su prošle sezone bili hit Superlige Srbije koju su završili na petom mestu, stigli i do polufinala Kupa. Ostvarili su istorijski plasman u Ligi konferencija, tačnije kvalifikacije za najmlađe evropsko klupsko takmičenje, gde ih kroz sedam dana očekuje prvi od dva duela sa crnogorskim Mornarom iz Bara.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Duel sa Pančevcima predstavlja dakle i generalnu probu “crvenih” pred evropski debi u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencije, a u generalnoj probi pred susret sa Pančevcima, "crveni đavoli" nadigrali su lučansku Mladost koju su "izbušili" sa četiri komada.

Posebno inspirisan bio je dvostruki strelac Brazilac Evandro da Silva, a osim njega mrežu ekipe iz Lučana tresli su i najbolji strelac “crvenih” prošle sezone Milutin Vidosavljević, kao i mlađani Luka Milojević, kome je to bio ujedno i prvenac u seniorskom timu Radničkog. Kada se sve sabere, Lučanci čak mogu biti i zadovoljni time što nisu pretrpeli još ubedljiviji poraz.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prethodno je Radnički savladao imenjaka iz Niša sa 3:0, kao i Dobojsku Slogu sa 4:2, dok je u jedinoj proveri sa stranim timovima odigrao 1:1 protiv favorizovanog APOEL-a sa Kipra.

Želja svih u klubu je da se nastavi tamo gde su "đavoli" stali proletos, a to je uoči početka nove sezone istakao i šef stručnog štaba, bosanski stručnjak Feđa Dudić koji je među zaslužnijima, ako ne i najzaslužniji za uspon Kragujevčana. 

Tabor kragujevačkog superligaša ovog leta napustila su četvorica igrača (Luka Zorić, Vasilije Đurić, Branislav Milošević, Pavle Ivelja), uz kapitena Nemanju Tomića koji je odlučio da stavi tačku na svoju bogatu karijeru.

Okosnica prošlogodišnjeg tima ipak je sačuvana, a Šumadinci su je dodatno nadogradili šestoricom novajlija (Luka Lijeskić, Samir Zeljković, Miloš Rošević, Vukašin Bulatović, Bogdan Mirčetić, Evandro da Silva), pa je generalni utisak da u novu sezonu ulaze i jači nego u prethodnu, što će svakako i biti potrebno, s obzirom na činjenicu da je otvoren još jedan front.

Za razliku od Radničkog, popularna pančevačka “dizelka” je, nakon prošle sezone teško izborenog opstanka u superligaškom društvu, ovog leta pretrpela značajan remont. Angažovan je novi trener Marko Savić, mladi i perspektivni strateg koji se pročuo dobrim radom u Voždovcu prošle sezone, a roster je osvežen nekolicinom kvalitetnih pojačanja, među kojima su i bivši igrači šampiona Srbije Crvene zvezde Sekou Sanogo i Zoran Popović, kao i nigerijski internacionalac Fransis Eze, koji je karijeru poslednjih godina gradio u Turskoj.

"Želja" je u pripremnom periodu odigrao četiri utakmice. Posle pobeda nad Černomorecom iz Novorosijska i rumunskim drugoligašem Čikseredom, usledila su dva poraza protiv turskih superligaša Bašakšehira i Trabzonspora, u kojima je "dizelka" pokazala zube ozbiljnim ekipama ("tajfun sa Crnog mora" je pre tri bio šampion Turske).

Kliknite na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,76)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)