"VIKINZI" SU DOMINIRALI PRE SEDAM DANA, ALI: Realizacija im je bila slaba i moraju je popraviti ukoliko žele da prođu dalje

V.M.

16. 07. 2024. u 10:02

SREĆA je bila na strani Šamroka pre sedam dana protiv Vikingura (0:0), ali u današnjem revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se igra na "Talat stadionu od 21.00, će morati da pruže znatno bolju partiju ukoliko planiraju da se plasiraju u sledeću fazu.

ВИКИНЗИ СУ ДОМИНИРАЛИ ПРЕ СЕДАМ ДАНА, АЛИ: Реализација им је била слаба и морају је поправити уколико желе да прођу даље

Foto: Profimedia

Vikingur je bio daleko bolji rival na prvom meču, konstantno je pretio, ali falila mu je preciznost i nije uspeo da pronađe put do mreže Šamroka iako je 73% poseda lopte uz čak 12 upućenih udaraca, ali jednostavno je sreća bila na strani irskog velikana.

Ta slaba partija Šamroka i nije toliko začudila, pošto se roversi baš muče ove sezone, ne liče na onaj tim koji je osvojio četiri uzastopne titule i posle 24 odigrana kola zauzimaju četvrto mesto u domaćem šampionatu sa 13 poena zaostatka u odnosu na vodeći Šelburn.

Večeras će morati znatno da podigne nivo igre i verovatno postigne koji gol kako bi prošao dalje, a davanje golova mu nije "forte" u poslednje vreme jer je minulih osam utakmica u svim takmičenjima samo pet puta tresao mrežu.

Sa druge strane, Vikingur je u dosta boljem ritmu, igra odlično u domaćim prvenstvima i posle 14 odigranih kola zauzima prvo mesto u islandskom šampionatu, a uz to je dogurao i do finala kupa u kojem će igrati sa Akurejrijem.

Popularni "vikinzi" nikada u svojoj istoriji nisu igrali u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, mada su redovno učesnici kvalifikacija iako nemaju mnogo uspeha u njima.

Ipak, pre sedam dana su pokazali da su kvalitetniji tim od Šamroka, falila im je realizacija, ali verujemo da to večeras neće biti slučaj i da će uspeti da se plasiraju u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

NAŠ TIP: Šamrok - Vikingur prolazi dalje 2 (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)