MORINJO PRAVI OZBILJAN TIM: Legendarni trener želi da uradi velike stvari sa istanbulskim gigantom

V.M.

18. 07. 2024. u 11:50

ŽOZE Morinjo je preko leta nakon 20 godina po prvi put preuzeo tim izvan liga petice, predvodiće Fenerbahče sa kojim je trenutno na pripremama, a nakon trijumfa nad Strazburom (4:0), novu proveru njegovi izbranici imaće danas od 19.30 kada su budu sastali sa engleskim Halom.

МОРИЊО ПРАВИ ОЗБИЉАН ТИМ: Легендарни тренер жели да уради велике ствари са истанбулским гигантом

Foto: Profimedia

Gde god bili na svetu, kada se spomene ime Žoze Morinjo, neko će znati o kome govorite. Možda i najpoznatiji fudbalski trener u poslednjih 20 godina se nakon "šarenog" mandata u Romi odlučio za novu avanturu i od ove sezone će predvoditi Fenerbahče.

O njegovoj popularnosti najbolje govori činjenica da je trenutni predsednik kluba Ali Koč dobio izbore obećavši da će dovesti "Gospodina Posebnog" na klupu, što je i ispunio na oduševljenje navijača.

Prepune tribine "Šukru Saračoglu" stadiona, koji prima oko 45.000 gledalaca, dočekale su predstavljanje portugalskog stručnjaka, koji je u svom stilu dominirao najavivši velike stvari sa Fenerbahčeom, što je izazvalo "erupciju" oduševljenja.

Morinjo je svojevremeno rekao da gde god da ode na svetu, na bilo koji kontinent ili bilo koju državu, imaće svoje fanove i to se ponovo ispostavilo istinitim u Turskoj.

Naravno, kada dođe legendardni stručnjak u klub, znate da slede velika ulaganja, Fener je već doveo kapitalno pojačanje u vidu Alena Sen-Maksimana, a šuška se da bi Dušanu Tadiću mogao da se pridruži još jedan srpski reprezentativac - Luka Jović.

Morinjov cilj će biti da vrati titulu u "žuto-plavi" deo Istanbula, što neće biti lako s obzirom na to koliko ozbiljan tim ima i njihov najveći rival, ekipa Galatasaraja.

Zbog toga je Fener odavno već započeo pripreme, ovo će im biti drugi meč, a na prvom su rutinski savladali ekipu Strazbura rezultatom 4:0.

Danas će za rivala imati engleski Hal, koji je do sada takođe odigrao jedan meč na kojem je remizirao sa Kasimpašom (1:1).

Morinjo je odlučio da napravi ozbiljan tim, zna da mora imati fizički spremnu ekipu, verujemo da ozbiljno shvata ove pripreme i tipujemo fiks na "žute kanarince".

NAŠ TIP: Fenerbahče - Hal 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijsk igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 13:59

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!