"VUKOVI" ZAPOČINJU ODBRANU TITULE: Današnji rival je "najzaslužniji" što su je uopšte i osvojili prošle godine

V.M.

19. 07. 2024. u 07:35

FUDBALERI Mitjilanda će svoju odbranu titule započeti na "Seres parku" gde će ih od 18 časova ugostiti ekipa Orhusa.

ВУКОВИ ЗАПОЧИЊУ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Данашњи ривал је најзаслужнији што су је уопште и освојили прошле године

Foto: Profimedia

Šampion je posle pet dugih godina prošle sezone ponovo osvojio titulu, to je uradio na dramatičan način u poslednjom kolu, a može se reći da je za taj podvig "najzaslužniji" bio Orhus.

Mitjiland je u poslednje kolo ušao sa druge pozicije, izjednačen po broju bodova sa Brondbijem. Gubio je sa 0:2 na poluvremenu od Silkeborga, da bi u drugom delu igre napravio ogroman preokret. Između 47. i 57. minuta postigao je čak tri gola i tako preokrenuo meč u svoju korist, delovalo je da će slaviti sve do same završnice meča kada je primio gol za 3:3 na razočaranje jer je onda zavisio od Orhusa koji je u tom trenutku "igrao za njih" protiv Brondbija.

Brondbi je poveo protiv Orhusa, čime je napravio veliki korak prema tituli, sve je već bilo spremno za veliko slavlje, ali ono što je usledilo ostavilo je bolan trag u srcima i igračima danskog velikana.

"Žuto-plavi" kojima je zbog remija Mitjilanda i Silkeborga (3:3) dovoljan bio i bod za titulu (bolja gol-razlika), potpuno su se raspali u nastavku te utakmice, primili su čak tri gola i na kraju izuzetno bolnim porazom (2:3) ispustili titulu koja im je bila nadomak ruku.

Upravo zbog toga, Mitjiland treba da bude večno zahvalan Orhusu koji se može okarakterisati kao "najzaslužniji" za povratak "vukova" na tron danskog fudbala.

Što se tiče ove sezone, obe ekipe su vredno radile na pripremama i beležile su solidne rezulate na njima. Večerašnji domaćin je na pet susreta ostvario tri pobede uz remi i poraz, dok su gosti na četiri utakmice upisali dva trijumfa, takođe uz po poraz i remi.

Vredi napomenuti to da su na tim brojnim mečevima odigrali i jedan međusobni duel na kojem je Mitjiland slavio s rezultatom 4:0, što je "vukovima" bila četvrta uzastopna pobeda nad Orhusom, ako uračunamo i prošlu sezonu.

Ako pogledamo izostanke, veće probleme ima domaćin kod kojeg će izostati Anker, Sera i Duelund, dok će u gostujućem sastavu meč propustiti Čo i Maroni.

Mitjiland je preko leta samo ojačao ekipu koja mu je donela dugo očekivanu titulu, doveo je nekoliko solidnih igrača poput Bukse, Kastlja i Olafsona i smatramo da će to biti dovoljno za osvajanje tri boda na "Seres parku".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 2,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024