SRPSKI REPREZENTATIVAC JE "MOTOR" EKIPE: Sjajno krilo predvodi navalu češkog velikana koji je gladan trofeja i ove sezone

V.M.

19. 07. 2024. u 07:50

PRVU utakmicu ovogodišnjeg češkog prvenstva koje će nositi ime Čens liga, odigraće aktuelni šampion Sparta Prag i Pardubice koji se sastaju na "Epet areni" od 19 časova.

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ЈЕ МОТОР ЕКИПЕ: Сјајно крило предводи навалу чешког великана који је гладан трофеја и ове сезоне

Foto: Profimedia

Kao što tradicija nalaže, glavnu reč u češkoj eliti prošle sezone su vodili gradski rivali Sparta i Slavija. Bili su izjednačeni većim delom kamapnje, borili su se za titulu da samog kraja, a na kraju je ona otišle u ruke "čeličnoj Sparti" koja je sakupila dva boda više (87 naspram 85) i tako osvojila svoju 21. titulu domaćeg šampiona, ukoliko se računa i period Čehoslovačke, iliti 14. od kada je Češka nezavisna država.

Možda i najzaslužniji za taj podvig bio je srpski reprezentativac Veljko Birmančević. Bivše krilo Partizana i Čukaričkog postiglo je čak 14 golova i podelilo deset asistencija, što je upravi bilo više nego dovoljan znak da aktivira otkupnu klauzulu dogovorenu sa Tuluzom iz kojeg je bio na pozajmici prošle sezone.

Sparta je platila srpskog fudbalera nešto preko dva miliona evra, a kako po čuvenom sajtu Transfermarktu on već sada vredi devet miliona evra, jasno je da je uradila više nego dobar posao.

Ipak, ekipu je napustio veoma bitan igrač, Vladislav Krejči. Talentovani štoper je pojačao Đironu preko leta kako bi igrao Ligu šampiona i njegov izostanak će biti veoma teško nadoknaditi.

Što se tiče priprema za ovu sezonu, Sparta ih je dobro započela ubedljivim pobedama nad AIK-om i Trnavom, a nakon toga je protiv nešto ozbiljnijih protivnika odigrala remi sa Salcburgom uz remi sa Brondbijem.

Sa druge strane, Pardubice su prošle sezone borile bitku za opstanak, bile su član plej-aut, ali dobrim igrama u njemu nisu imale prevelikih problema sa čuvanjem superligaškog statusa.

U novu kampanju ući će sa dosta izmenjenim sastavom, ekipu je napustio, ali je i doveden veliki broj igrača, a takođe je napravljena rokada na klupi, tako da će goste ove sezone sa klupe predvoditi Jirži Sanjak.

Pardubice nisu imale dobar pripremni period, nisu pobedile ni na jednoj od pet prijateljskih utakmica i to može biti nagoveštaj veoma teške sezone za ovaj klub za koji mnogi češki mediji misle da će se boriti za opstanak.

Sparta je nanizala šest pobeda nad današnjim rivalom i verujemo da će večeras novim trijumfom nad Pardubicama nastaviti niz.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024